Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Londra’nın En Gizli Açıkhava Sergisi

Londra’nın En Gizli Açıkhava Sergisi

Slinkachu, şehrin göbeğinde, kendisine doğal sahneler bulmuş ve içine yerleştirdiği küçük insanlarıyla mizansenler yaratmış.

Slinkachu’nun yarattığı bu küçük hayatların kahramanları, gerçek insanlar gibi doğanın nimetlerinden sonuna kadar yararlanıyor. Bazen küçük su birikintisinde “deniz”e giriyor, bazen bir çiçek dalında salıncakta sallanıyor.

Slinkachu, minik heykelciklerini önceden hazırlıyor ve vuruyor kendini sokaklara. Bazen planlı, bazen öylece şehirde gezerken heykelciklerine uygun sahneleri buluyor ve mizansenlerini kuruyor. Resimlerini çektikten sonra, mizanseni olduğu gibi bırakıyor. Doğanın ve temizlik teşkilatlarının insafına bırakılan minik açık hava eserlerinin, zaman zaman 3-4 ay dayandığı oluyor.

2006 yılından beri dünyanın farklı şehirlerinde yakaladığı yeşil alanlara bu minyatürleri yerleştirip fotoğraflayan Slinkachu’nun mizansenlerinin fotoğraflarından oluşan “Miniaturesque” sergisi, Londra’daki Andipa Galerisi’nde 11 Nisan’a kadar devam edecek.

Bu minik adamlar size de Miyazaki’nin senaryosuna imza attığı, Studio Ghibli’den çıkan animasyon film “Aşırıcılar”ı (The Secret World of Arrietty) hatırlatmadı mı?

Görsel; slinkachu