Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fakir Yerleşimler İçin Temel Gıda Otomatı

Fakir Yerleşimler İçin Temel Gıda Otomatı

Algramo’nun temel gıda otomatları fakirlikle mücadele ediyor.

Gelişen dünyada her köşede, kullandığımız otomat makinalarının abur cubur, içecek, acil durum kitleri hatta prezervatif sunmasına alışkınız.

Algramo’nun geliştirdiği otomatlar ise ucuzluk marketlerinin ekonomik nedenlerle uzanamadığı, düşük gelirli mahallelere temel gıda ürünlerini taşımış. Bu az gelişmiş mahallelerdeki küçük marketler, ölçek ekonomisinden faydalanamadıkları için fiyatları ironik şekilde astronomik, bazı durumlarda daha zengin mahallelerdeki fiyatların %40 üzerine çıktığı görülüyor.

Bu otomatlar sayesinde fiyatları şişiren; satış elemanı, reklam, paketleme gibi maliyetler de söz konusu olmadığından Algramo’nun Latin Amerika’nın fakirlik illetiyle boğuşan çeşitli bölgelerine yerleştirdiği temel gıda otomatları 4 dolara bir gün bir mideyi doldurabiliyor.

Otomatlar, ilk adımda kavanozlar veriyor ve bu kavanozlar tekrar tekrar kullanılabiliyor. Önceden paketleme olmadığından gerekli miktar kadar alma olanağı var. Ambalaj atıklarını azaltmasıyla da proje aslında yeşil projeler kapsamında.

Algramo, yakında bakliyat gibi kuru gıdaların dışına çıkarak, yemeklik yağ veya temizlik malzemeleri gibi sıvı ürünleri de aynı şablonla sunmayı planlıyor.

Görsel; algramo