Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleceğin Sporu: Drone Yarış Ligi

Geleceğin Sporu: Drone Yarış Ligi

Drone'ların hız yaptığını ve ekstrem testlerinin yapıldığını biliyoruz. Ancak sıra onları bir lige koyup yarıştırmaya geldi mi?

İnsansız hava taşıtı drone’ların birlikte uçup yarıştığını düşündüğümüz zaman akla hemen Star Star Episode I’daki Pod Race sahnesi geliyor. Hava süzülen bir o tarafa bir bu tarafa uçan hava taşıtları mide bulantısını ve baş dönmesini de beraberinde getiriyor. Henüz bir podracer gibi devasa taşıtları kullanamasak da hayallerimizi gerçekleştirebileceğimiz yegane teknoloji olarak drone’lar bize el sallıyor.

ABD’de organize olan Drone Racing League (Drone Yarış Ligi) bu konuda atılan en büyük adım olarak öne çıkıyor. ABD’deki stadyumları ve geniş alanları yarış pistine dönüştüren lig 2016 takvimi Quartz’ın haberine göre şimdiden belli olmuş. İnternet sitesinde ise ilk yarışın Miami’de ikinci yarışında da Los Angeles’da yapılacağı bilgisi bulunuyor.

Alan üzerindeki belirli kontrol noktalarından geçerek yarışı en önde bitirme prensibine dayanıyor. Yayınlanan tanıtım videosunda ise pisti kısa yollarla çevirmemek adına iç ve dış mekanlar arasında sürekli geçiş yapıldığı göze çarpıyor. Ve kendilerini taşıt içinde hissetmeleri için de sanal gerçeklik teknolojisinde kullanılan gözlükler gibi ekipmanlar kullanacak olan pilotlar böylece birinci kişi bakış açısı kazanacaklar.



Görsel; Drone Racing League