Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birbirinden Farklı Desenli Çikolatalar

Birbirinden Farklı Desenli Çikolatalar

Japon tasarım stüdyosu Nendo, her parçasında farklı desen bulunan çikolatalar üretti.

Japonyalı tasarım stüdyosu Nendo, “Chocolatexturebar” isimli projesini ocak ayı içersinde yayınladı. 12 parçalı büyük çikolata barında her parça farklı bir geometrik desene (zikzak, çizgili, baklava…) sahip. Ve hatta bazı parçalar 3 boyutlu olarak yer alıyor. Nendo çikolata barları sütlü, bitter, beyaz, çilekli ve yeşil çaylı olmak üzere toplamda 5 farklı tat çeşitine sahip.

Nendo, bu tasarımına ek olarak Chocolamixture isimli bir projesinde de kendi çikolatamızı yapabileceğimiz bir kit ve formüller yayınlamıştı.

Chocolatexturebar projesinin ortaya çıkma fikri için stüdyo, bir şeyler yerken tek eylem ‘yeme’ eylemi gibi görünse de aslında yediğimiz yemeğin tadına büyük ölçüde kattı sağlayan onun şekli ve dokusu olduğunu belirtiyor. Bu yüzden tasarladıkları çikolata barlarında 12 farklı desenlere sahip. Şimdiden çikolata tutkunları için çok güzel hediye olacak gibi görünüyor.

Bu çikolata barları Nendo’nun daha önceden yayınladığı çikolataların devamı olarak görülüyor. Daha önceki çikolatalara buradan ulaşabilirsiniz.


Görsel: Nendo