Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cards Against Humanity, Black Friday’de Hiçbir Şey Satmadan 71.000 Dolar Kazandı

Cards Against Humanity, Black Friday’de Hiçbir Şey Satmadan 71.000 Dolar Kazandı

Black Friday'in alışveriş çılgınlığına karşılık, kart oyunu şirketi Cards Against Humanity para harcayarak işe yarar bir şey almama hissini tatmin edip bağış benzeri sistemle uçuk bir gün geçirdi.

Black Friday (Kara Cuma) başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünya genelinde yaşanan bir alışveriş çılgınlığı günü. Tüm ürünlerde fiyatların yüksek oranda düşürülmesi, çılgın kampanyalar ve takip eden pazartesinde yaşanan Cyber Monday indirimiyle içimizdeki alışveriş çılgınını tatmin ediyoruz adeta. Ancak belki de ihtiyacımız olan şeyleri değil sadece fiyatı düştüğü için alışveriş duygumuzu tatmin ediyoruz.

2012’de Kicstarter’da fonlanan ve o günlerden bugüne kart oyunları kategorisinde bir fenomen olan Cards Against Humanity, bu yıl Black Friday için reddedilebilecek bir teklif sundu. 5 dolara hiçbir şey sattı. Yani Black Friday sayfaları üzerinden kredi kartı bilgileri için bir alan oluşturup “5 dolar vererek hiçbir şey satın almayabilirsiniz, böylece para harcamanın eşsiz zevkini de tadabilirsiniz.” minvalinde bir mesaj yayınladılar. Kampanyanın sonunda ise şirket toplam 71.145 dolar topladı.

https://twitter.com/MaxTemkin/status/670353309555752960

2014 yılında da 6 dolara bir kutu dışkı satan şirket, bu yıl kazandıkları parayla ne yaptıklarını da Black Friday sayfası üzerinden tek tek deklare etti. Alışverişin içinin boşaldığı ve sebep sonuç ilişkisinden ziyade sadece bir eyleme dönüştüğü günümüz algısını eğlenceli bir dille taşlayan bir örnek yarattı bu yıl Cards Against Humanity.

Atlamamak gerekiyor ki, toplanan paranın büyük bir kısmının da hayır kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına bağışlandığını da yayınladıkları listelerde görebiliyoruz. Ve yapılan harcama açıklamalarından birkaçı;

Görsel; Cards Against Humanity