Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Whopper Detour için 1 Milyon Kişi Burger King Uygulamasını İndirdi

Whopper Detour için 1 Milyon Kişi Burger King Uygulamasını İndirdi

4-12 Aralık tarihlerinde geçerli olan Whopper Detour kampanyası için 1 milyondan fazla kişi Burger King uygulamasını indirerek markayı App Store'da 1. sıraya taşıdı.

Burger King; rakiplerini, yeni teknolojileri, ve popüler kültürün gündemini yakından takip ederek incelikle hazırlandığı Hackvertising stratejileri ile yankı uyandırmaya devam ediyor. Burger King ve ajansı David Miami’nin üst düzey yöneticileri Cannes Lions’da Hackvertising’in püf noktalarını paylaşmışlardı. Geçtiğimiz günlerde Brand Week için İstanbul’a gelen Burger King’in küresel marka pazarlamasından sorumlu başkanı Marcelo Pascoa ile geliştirdikleri stratejileri Bigumigu’ya anlatmıştı.

Burger King uygulamasını 2 gün içinde 1 milyondan fazla kişi indirdi

4-12 Aralık 2018 tarihleri arasında Amerika’nın Alaska ve Hawaii dışında tüm eyaletlerinde geçerli olan reklam kampanyası Whopper Detour beklenin üzerinde ilgi gördü. Kampanya’nın yayınlanmasının ikinci gününde Burger King uygulaması 1 milyonun üzerinde kullanıcı tarafından indirildi. Geçtiğimiz Perşembe elde edilen bu başarı, Burger King’i App Store’da YouTube, Instagram, Snapchat ve Amazon gibi uygulaması en çok indirilen markalardan biri haline getirdi.

Whopper Detour kampanyası ile Burger King sevenlerini 1 sente Whopper ile buluşturuyor. Bunun için yapılması gerekenler yalnızca Burger King’in uygulamasını indirip McDonald’sa 182 metre (600 ft) mesafeye kadar yaklaşmak. Bu mesafe içinde bulunulduğunda, uygulama 1 sent’e Whopper alınmasına imkan sağlayan kuponu aktif hale getiriyor ve müşteriler en yakın Burger King’den siparişini teslim alıyor.

FCB New York’un üstlendiği, konum belirleme teknolojisi kullanılarak yaratılan bu kampanyayla Burger King’in Pazarlama Kurulu Başkanı Fernando Machado’nun CNN yayınında belirttiği üzere McDonald’sın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en yüksek sayıda restorana sahip olma özelliğini kendi avantajlarına çevirerek McDonald’sı kendi hamburgerinin satışını yaptıkları mekanlar gibi kullanıyor.

Görsel: Youtube, Twitter