Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma’nın Cannes Lions Adayı Vestel’in Ben Robot Değilim Kampanyası

Kristal Elma’nın Cannes Lions Adayı Vestel’in Ben Robot Değilim Kampanyası

Kristal Elma, Project House'un Vestel için gerçekleştirdiği Ben Robot Değilim kampanyasını Cannes Lions'a katılacak kampanya olarak belirledi.

Bu yıl 30. yılını kutlayan Türkiye’nin ilk reklam ödülleri yarışması Kristal Elma, Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen en prestijli yarışmalardan biri. Yarışmanın 30. Yılı için hazırlanan iletişim kampanyası Aşkımızın Meyvesi’nin yaratıcı ajansı Tribal Worldwide İstanbul’un ajans başkanı ve yaratıcı yönetmeni Arda Erdik’in de yaptığımız röportajda belirttiği gibi, yaratıcılığı ödüllendiren Kristal Elma, iyi fikirlerin takdir, ajans çalışanlarının özgüven, gençlerin motivasyon kazandığı, markalara şöhret, en önemlisi de mesleğe anlam kazandıran bir ödül olması sebebiyle reklam sektöründe önemli bir yere sahip.

Geçtiğimiz 30 yılın birikimi göz önüne alınarak, bu yıl köklü değişikliklere imza atan Kristal Elma, Reklamcılar Derneği Asbaşkanı ve Concept Başkanı Volkan İkiler’in değerlendirdiği üzere, kar amacı gütmeyen bir yapı olması, odaklı, kısa ve etkin bir içerik sunması ve sektördeki herkese hitap etmeyi hedeflemesi olmak üzere üç ana noktada yeniden konumlandırıldı. Ayrıca, Volkan İkiler bu yıl yapılan değerlendirmede evrensel yaratıcılığı yakalamanın, yerel yaratıcılığı ödüllendirmek kadar önemli olduğu sonucuna varıldığını belirtti. Kristal Elma 2018 Seçici Kurul Başkanları; Kurtcebe Turgul, Haluk Erkmen, Burak Günsev ve Demet İkiler’i temsilen Tolga Üner, bu yaklaşımın bir sonucu niteliğinde değerlendirebileceğimiz bir adım atarak, Kristal Elma’da farklı kategorilerde ödül almış işlerden birinin, 17-21 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşecek dünyanın en prestijli yaratıcılık yarışmalarından biri olan Cannes Lions‘a gönderilmesine ve böylece ülkemizdeki yaratıcılığı yurt dışında da desteklemeye karar verdi.

İnsanlar Şiddete Karşı Ben Robot Değilim Diyebilmeli

Reklamcılar Derneği’nin yapmış olduğu açıklamada Vestel için Project House tarafından hazırlanan Ben Robot Değilim kampanyasını Cannes Lions’a göndermeye karar verdiğini söyledi. Yerel bir durum üzerine kurgulanması, mecranın yaratıcı kullanımında öncü bir yaklaşım hissini vermesi ve bu özelliğiyle de uluslararası yarışmalarda farklı kategorilerde dikkat çekmeye aday olmasından ötürü, Seçici Kurul Başkanlarının ortak seçimiyle bu kampanya seçilmiş. Ben Robot Değilim, Kristal Elma’da da Dijital, Sosyal Medya ve Aktivasyon alanında ödüle layık görülmüştü.

İncelikle yaratılan bu reklam filminde, Vestel Ben Robot Değilim mottosuyla güncel problemlerden biri olan hayvanlara yönelik şiddete ve bu şiddete karşı duyarsızlaşan insanlığa dikkat çekiyor. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde köpekler için geri dönüşüm malzemelerinden kulübe ve yürüteç yapan Vestel, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü öncesinde düzenlediği bu kampanyada ise yüksek trafik oranına sahip internet sitesini kullanarak 13 milyondan fazla kişiye mesajını ulaştırmayı başardı.

Vestel, bu kampanya için özel olarak hazırlanan captchalarla (güvenlik kodu) ziyaretçilerine sokak hayvanlarının başından geçen 10 gerçek insanlık dışı ölüm hikayesini anlattı. ‘’Hayvanlara şiddet DERHAL son bulmalı.’’ Mesajını destekleyen ziyaretçilerden bu şiddeti durdurmaları için seslerini yükseltmelerini isteyen Vestel, hayvanlara yönelik şiddetin konuşulma oranının 4 kat artmasına sebep oldu. Bu kampanyanın gerçekleşmesinden 2 hafta sonra ise hayvanlara yönelik şiddete yönelik cezai işlemi değiştiren yeni yasa tasarısı meclise taşındı.

  

Görsel: Kristal Elma Yaratıcılık Festivali, Ben Robot Değilim