Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Red Dead Redemption 2’de Toplanan Whopper Malzemeleri Ücretsiz Whopper’a Dönüşüyor

Red Dead Redemption 2’de Toplanan Whopper Malzemeleri Ücretsiz Whopper’a Dönüşüyor

Burger King, Red Dead Redemption 2 için hazırladığı kampanyada oyun içinde doğru malzemeleri toplayan oyunculara ücretsiz Whopper verdi.

26 Ekim’de piyasaya çıkan Red Dead Redemption 2 bugüne kadar kutulu dağıtım ve dijital indirme satışlarıyla birlikte 24 milyondan fazla kopyasının satışını gerçekleştirdi. Oyunun Windows ve macOS versiyonları henüz bulunmuyor. Ancak oyun konsolları için satışa çıktığı andan itibaren ilk üç günde 725 milyon dolardan fazla gelir elde etti. İlk 12 günde 17 milyondan fazla kopyası satılan oyun, GTA V’ten sonra oyun sektörüne en hızlı giriş yapan oyunlar arasında bulunuyor. Hal böyle olunca oyunu oynayan oyun başında vakit geçiren insan sayısı da oldukça fazla oluyor.

Vahşi batı temasına sahip oyunda oyuncuların hikayenin gidişatını belirleyebileceği anlar bulunuyor. Bunun yanı sıra yapay zeka karakterlerin oyun içinde kendi aralarında yaşadığı kavgalar, şakalaşmalar ve etkileşimler oyunu diğer açık dünya oyunlarından ayırıyor. Oyuncular, oyunun gidişatına yön verirken karakterin tüm ihtiyaçlarından da sorumlu oluyor. Karakterinin uzayan saçını ve sakalını kesebiliyor, avladığı ve topladığı yiyecekleri ateşte ısıtıp yedirebiliyor. Kısacası karakterin gündelik yaşantısındaki her olaya müdahale edebiliyor.

Red Dead Redemption 2’de 756 Whopper’lık malzeme toplandı

Oyunun bu özelliklerinden yola çıkan Burger King, Red Dead Redemption 2’yi saatlerce oynayan oyun severler için bir kampanya hazırlamıştı. Burger King’ten ücretsiz alınabilecek Whopper için kullanıcılar oyunda hamburgerin malzemelerini topluyor ve ardından craftawhopper.com sitesi üzerinden topladığı içerikleri kamerayla taratıyordu. Doğru malzemelerin bulunup taratılmasından sonra da bir gün boyunca kullanabileceği bir Whopper kazanmış oluyordu.

Burger King, İsveç’e özel gerçekleştirdiği Craft a Western Whopper kampanyasında 25 binden fazla tarama gerçekleştirilirken 863 milyon etkileşim sağlanmış oldu. Oyuncular Red Dead Redemption 2 içinde gerçekleştirdikleri avlanmalar ve buldukları malzemelerle 756 adet Whopper’ı oyunun içinde yapıp gerçek hayatta yemiş oldu.

Görsel: Vimeo

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: Ingo