Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Sabah Uyandığınızda Sanal Tarlanız Kurumuş Olsa?

Bir Sabah Uyandığınızda Sanal Tarlanız Kurumuş Olsa?

Dünyanın ilk sanal kuraklığı, herkesi kasıp kavuran sanal tarla oyunlarının içinde geçiyor ve gerçek bir farkındalık yaratıyor.

Farmarema sanal tarla oyunlarından biri ve dünyada 45 milyondan fazla takipçisi var. Oyunu oynayanlar saatler, günler boyu tarlalarındaki sebze meyvelere dikkat ve özenle bakıyorlar, buna rağmen günün birinde oyuna girdiklerinde kuraklıkla karşılaşıyorlar.

Hikaye böyle başlamış. Unesco’nun Dünya Su Günü’nde Birleşmiş Milletler Yemek ve Tarım Organizasyonu’nun Açlığa Son Verme ve Su Hareketi kapsamında su kıtlığına dikkat çekmek ve gerçek dünyadaki gerçek çiftçilerin yaşadığı zorluk hakkında farkındalık yaratmak için ilginç bir proje hayata geçirilmiş. Sanal çiftçiler herhangi bir günde olduğu gibi sanal tarlalarına oyun için girdiklerinde tarlaların yerle bir olduğunu ve kuraklığa teslim olduklarını görmüş. Bu sanal kuraklık oyunu oynayanlarda kısa bir şok yarattıktan sonra da asıl mesaj verilmiş, mesajın ardından kullanıcılar dilerlerse bağışta bulunabiliyor yokluğa karşı su tankı, pompa gibi araç gereçlerin alınabilmesi için.

Sonucunda da sıfır bütçeyle bir gün içinde projeyi duymayan kalmamış.