Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bilgisayar Ekranından Yöneteceğiniz Gerçek Bir Bahçe: Komşuköy

Bilgisayar Ekranından Yöneteceğiniz Gerçek Bir Bahçe: Komşuköy

Komşuköy 20 metrekarelik gerçek tarlanızda tarımınızı bilgisayar ekranından yapabilmeniz için size yepyeni bir deneyim hazırlıyor.

FarmVille ile başlayan akıma kaptırmayan kaç kişi var? Bir kesim için tutkuya dönüştü sanal tarım oyunları bir dönem, hala da etkileri sürüyor. Peki ya bilgisayar ekranından kontrol edeceğiniz gerçek bir tarım deneyimi? Henüz yaşamadınız öyle değil mi?
Sağlıklı beslenmek, doğal ürünler satın almak zaten olması gereken, ama dürüst olmak gerekirse günümüzde de bir trend. Kendi yetlştirdiğiniz ürünleri sanal bir deneyimle birleştirmek ise bir taşla iki kuş. Komşuköy şehirlilere kendi tarlalarında doğal ve lezzetli ürünler yetiştirebilmeleri için sanal tarım konseptini yaratıyor. 20 metrekarelik bir tarla kiralayıp mevsime uygun sebze ve meyveyi yetiştirebilirsiniz, hem de hiç yerinizden kalkmadan. Bilgisayar ekranının arkasından yaptığınız işlemler gerçekten tarlanızda uygulanacak.
Yine sanal oyunlardaki gibi tarlanızda son durumun ne olduğunu, son işlemleri canlı kamera ile izleyebilirsiniz, hem bir oyun oynuyormuş gibi hissedip hem de tarım yapabilir bu deneyimi de aynı anda yaşayabilirsiniz. Kendi doğal yiyeceklerinizi üretmeniz de cabası. Herhalde Komşuköy bundan sonra sevdiklerimize verebileceğimiz hediyeler listesinde üst sıralarda olacak.
Komşuköy’e kayıt ücretsiz, köydeki tarla alanını kiralama ve fide alma, bakım işlemi gibi basamaklar ücretli. Tarlanın bölgesine göre kiralar aylık 80 TL ile 120 TL arasında değişiyor. Oyunu evinizden kontrol etmek istemiyorsanız otomatik bakım seçeneğini de tercih edebilirsiniz bu arada. Kendi tarlanızı kendiniz güzelleştirin, isterseniz çit, korkuluk döşeyin, isterseniz sevdiğiniz birinin ismini yazdırın. Yetiştirdiğiniz ürünleri de sevdiklerinize gönderebilirsiniz elbette.
Her zaman fiziksel dünyadaki deneyim ile internet dünyasını birleştiren uygulamaların destekçisi olacağım!