Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix, Stranger Things ile Oyun Sektörüne Giriş Yapıyor

Netflix, Stranger Things ile Oyun Sektörüne Giriş Yapıyor

Dizi ve film platformu Netflix, Stranger Things ve The Dark Crystal: Age of Resistance serilerinin konsol oyunlarını çıkaracağını duyurdu.

Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix orijinal içeriklerinin sayısını arttırıp içerik çeşitliliğini arttırmanın yanında farklı sektörlerde de etkili olacak projeler geliştiriyor. Şirketin yeni hedefinde Apple’ın Apple Arcade ile Google’ın Stadia ile agresif adımlar atarak girdiği oyun sektörü yer alıyor. Microsoft da Xbox One için hazırladığı bulut tabanlı oyun sistemini geliştirmesiyle oyunculuk yeni jenerasyonuna geçiş yapacak. O günlere kadar arafta kalmaya devam eden oyun sektörü yatırımlara uygun bir dönem yaşıyor. 2017 yılında Stranger Things serisinin 2. sezonun öncesinde bir mobil oyun yayınlayan Netflix yine aynı seriden devam ediyor. Şirket, çıkacak Stranger Things 3: The Game adlı oyunla konsol dünyasına da giriyor.

4 Temmuz’da serinin üçüncü sezonunun başlamasıyla Stranger Things 3: The Game de Nintendo Switch, PS4, ve Xbox One üzerinden oynanabilecek. Konsol oyunları konusunda ciddi olduğunu göstermek isteyen şirket sıra tabanlı taktik türünde de bir oyun yapacağını duyurdu. The Dark Crystal serisinin temasına sahip olacak oyun için sadece isim lisans başvurusu yapıldı. Ancak oyunla ilgili detaylı bir açıklama henüz bulunmuyor. Oyunun ismi The Dark Crystal: Age of Resistance olacak.

Stranger Things, Pokémon GO’ya rakip olacak

Netflix ayrıca Finlandiyalı şirket Next Games ile ortaklaşa çalışarak bir mobil oyun da çıkarmayı planlıyor. Daha önceleri bir başka seri olan The Walking Dead’in oyunlarını da hazırlayan Next Games serileri konsol ve bilgisayar oyunlara çevirmede başarılı olduğunu bu oyun serisiyle göstermişti. Önümüzdeki sene bu zamanlarda çıkması planlanan oyun iOS ve Android için geliştirilme aşamasında bulunuyor. Next Games CEO’su Teemu Huuhtanen şirketlerinin Stranger Things hayranı olduğunu vurgularken serinin atmosferine ve temasına uygun bir mobil oyun üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Konum tabanlı işleyecek olan oyun için Google Haritalar’dan alınan veriyle işleyecek. Mobil oyun oyunculara keşfedecek yeni alanlar ve Upside Down’ı bire bir tecrübe etme şansı sunuyor. Tüm bu özelliklerle hazırlanacak mobil oyunun Pokémon GO’ya büyük rakip olması bekleniyor.

E3 2019 oyun fuarı bünyesinde konuşan Netflix interaktif oyunların direktörü Chris Lee şirketin orijinal içeriklerini farklı mecralarda değerlendirmek böylelikle içeriklerin popülaritesini ve kültürünü daha geniş kitlelere yaymak istediklerini söylüyor. Lee oyun evreninin içeriklerin kültürünü ve etkisini yaymak için doğru bir yönelim olduğunu düşünüyor. Video oyun endüstrisi geçen yıl 40 milyar doları geçen bir satış yaptı. Bu miktar izleyicilerin sinema biletlerine harcadığından daha yüksek bir sayıya denk geliyor.

Görsel: NXOnNetflix