Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Meyve ve Sebzesiz Natürmortlar

Meyve ve Sebzesiz Natürmortlar

Philips, "Dutch Masterjuices" isimli kampanyasında meyve suyu sıkacaklarını tanıtmak için Amsterdam'ın ünlü müzesilerinden Rijksmuseum'daki 3 tablodan meyveleri ve sebzeleri kaldırdı.

Araştırmalara göre insanlar yeteri kadar meyve ve sebze tüketmiyor. Ogilvy Amsterdam’ın yaptığı araştırma Avrupalıların %85’inin diyetinin bu anlamda eksik kaldığını ortaya koyuyor. Philips de buna dikkat çekmek ve meyve suyu sıkacaklarını tanıtmak amacıyla Amsterdam’daki Rijksmuseum‘da eğlenceli bir çalışmaya imza attı.

Ogilvy Amsterdam tarafından Ogilvy Singapore ve Ogilvy London’un da katkılarıyla yaratılan “Dutch Masterjuices” isimli kampanya, Amsterdam’ın bu ünlü müzesini ziyaret edenlere şaşırtıcı sanat eserleri sundu. Çalışma için dünya çapında 3 ünlü Hollandalı ressamın, müzede sergilenen natürmort eserleri seçildi. Jan van Huysum, Anthony Oberman ve Floris Claesz van Dijck’in eserleri yeniden yaratıldı. Böylece hayatta ve sanatta sıklıkla görmezden geldiğimiz meyve ve sebzelerin aslında ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Meyve ve Sebzeler Tablolardan Yok Edildi

Normal halinde meyve ve sebzeleri gösteren bu natürmort eserler, meyve ve sebzesiz versiyonlarıyla değiştirilerek yaratılan beklenmedik boşluk da insanlarda şaşırtıcı bir etki yarattı. Ancak bu kayıp meyveler bir süre sonra meyve suyu olarak geri geldi. Böylece insanların sanat eserlerinin tadına bakması sağlandı. Hatta bir müze görevlisinin ziyaretçilerin gözü önünde tablodan bir elmayı alıp meyve sıkacağına yerleştirmesi gibi detaylar yaratıldı. Tepkileri ise sosyal medyada yayınlanan bir videoya dönüştürüldü.

“Dutch Masterjuices” kapsamında, filmin yayınından sonra sosyal platformlar üzerinde çeşitli içerikler ve videolar paylaşıldı. Bunlarda insanlara büyük sanat eserlerinden ilham alan meyve ve sebze sularını evlerinde nasıl yapacaklarına ilişkin bilgiler ve tarifler verildi.

dutch masterpieces_philips_ogilvy amsterdam_bigumigu_

dutch masterpieces_philips_ogilvy amsterdam_bigumigu_ dutch masterpieces_philips_ogilvy amsterdam_bigumigu_

dutch masterpieces_philips_ogilvy amsterdam_bigumigu_8

Görsel: YouTube – Philips
Görseller düzenlenmiştir.