Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nefesinizi Tutarak Bir Metnin Ne Kadarını Okuyabilirsiniz?

Nefesinizi Tutarak Bir Metnin Ne Kadarını Okuyabilirsiniz?

BBVA, Sofia Gomez'in serbest dalış dünya rekorunu duyurmak için hazırladığı basın ilanında insanları ilan metnini nefeslerini tutarak okumaya çağırdı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Kolombiyalı sporcu Sofia Gómez, 84 metre derinliğe dalarak serbest dalış alanında dünya rekorunu kırdı. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ya da kısa adıyla BBVA‘nın sponsoru olduğu Gómez bu inanılmaz dalışı sırasında nefesini tam 2 dakika 45 saniye tutmayı başardı. Kolombiya adına önemli bir başarıya imza atılmasına rağmen, serbest dalış ülkede pek bilinen bir spor değil. BBVA da bu nedenle hem bu sporu, hem de Gómez’in kırdığı rekoru anlatan bir ilan hazırladı.

DDB Colombia tarafından hazırlanan ve ülkenin en önemli gazetesi olan El Tiempo’da tam sayfa olarak yer alan basın ilanı, Sofia’nın dalışı sırasında geçirdiği o 2 dakika 45 saniyelik süreyi anlatıyor. Hatta bunu anlatmakla kalmıyor, ilanı okuyanlara bu dalışı deneyimletiyor.

İlan, bol metinli bir ilan. Amacı da bu uzun metni insanların nefeslerini tutarak okumalarını sağlamak. Zira tüm metni okumak tam olarak Sofia’nın dalış süresine denk bir zaman tutuyor. İlan da insanlara ne kadar süre nefeslerini tutabileceklerini sorarak onlara meydan okuyor. Hatta kendi rekorlarını sayfaya yazmalarını ve bunu sosyal platformlar üzerinde #BBVAconSofia (#BBVASofiaİle) etiketiyle paylaşmalarını istiyor.

İlan aynı zamanda benzer fikirle çalışan bir internet sitesi ile de destekleniyor. Site üzerinde metin akarken insanlar etkileşimli olarak nefeslerin yettiği yere kadar olan kısmı işaretleyebiliyor. Bunu daha sonra sosyal ağlar üzerinde paylaşabiliyor.

serbest-dalış_bbva_ddb-colombia_sofia-gomez_kolombiya_basın-ilanı_bigumigu serbest-dalış_bbva_ddb-colombia_sofia-gomez_kolombiya_basın-ilanı_bigumigu

İlan Serbest Dalışa Olan İlgiyi Artırmayı Başardı

Sofia Gómez’in başarısını ve dünya rekorunu kutlamak için hazırlanan ilan; sporcunun nefesini tutarak yaptığı bu inanılmaz dalış sırasında hissettiklerini bir nebze de olsa hissettirmeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra 2 dakika 45 saniye dendiğinde bir şey ifade etmeyen bir zamanın, nefesini tutuyorken ne anlama geldiğini anlatıyor. Aynı zamanda pek de bilinmeyen bir spor dalı olan serbest dalış sporuna yönelik ilgiyi de sadece bir tek ilan ile artırmayı başarıyor.

BBVA Pazarlama Yöneticisi, Johnatan  Cuervo, Marketing Manager at BBVA, uygulamanın beklentilerini kat be kat aştığını söylüyor. Verilen briefin sadece iyi bir haberi duyurmak olduğunu  ama bu ilan sayesinde ülkedeki herkesi konuşturmayı başardıklarını da sözlerine ekliyor.

Sadece okuma ve nefes tutmayı temel alan basit ama sağlam bir fikir üzerine kurulu çalışma, ülkede büyük ilgi yaratmış. 24 saat içinde 1,9 milyon okuyucuya, bir hafta sonunda sosyal ağlarda 16 milyon izlenime ulaşmış. Hatta Twitter’da tüm gün boyunca trending topic olmayı başarmış. Bunun yanı sıra Güney America’nın önemli reklam ödüllerinden olan El ojo de Iberoamérica kapsamında iki gümüş ve bir bronz madalya kazanmış.

Künye:

Reklamveren: BBVA Colombia
Reklam Ajnası: DDB Colombia
CEO: Borja de la Plaza
Yetkili YaratıcıYönetmen: Leo Macías
Dijital Başkan Yardımcısı: Joanna Safi
Yetkili Pazarlama Yönetmeni: Magda Galindo (BBVA)
Yaratıcı Yönetmen: Juan Cárdenas / Carlos Agudo
Reklam Yazarı: Natalia Prias / Laura Garrido
Sanat Yönetmeni: María Hernández / Miguel Van Bommel
Motion Tasarım: Johan Coy
UX Yönetmeni: Carlos Ballén
Web Tasarım: Juan Pablo Ángel
Geliştirici: Julián Valencia / Sebastián Parra
Sosyal Medya Yöneticisi: Verónica López
Grafik Tasarım: Jacobo Morales
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Manuel Leal / Tatiana Castellanos
Planlama: Jorge Becerra / Diana Henao
Pazarlama Yönetmeni: Cristal Idárraga / Jaime Espinosa (BBVA)
Ajans Yapımcısı: Darío Lozano / Andrés Mejía
Yönetmen: Juan Camilo Pinilla (Akira)
Yapım: Akira
Fotoğrafçı: Kalindi Wijsmuller

Görsel: BBVA