Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE’den Günlük Hayatı Hack’leme Eğitimi

ATÖLYE’den Günlük Hayatı Hack’leme Eğitimi

16 Mayıs'ta başlayıp bir ay boyunca sürecek, toplam 12 saatlik "Hacking Everyday Objects" etkinliğinde katılımcılar hayatta kullandığımız objelerin nasıl hack'leneceğini uygulamalı olarak deneyimleyecek.

Bazı insanlar eşyalarına çok bağlıdır. Bazısınınsa umrunda olmaz, düşünmeden atar hoyratça kullanır. Yazık ama o eşyalara kimse sormuyor “sen ne dersin bu duruma” diye. Halbuki dile gelseler kim bilir neler derler bizimle ilgili. Belki de dile gelmeleri o kadar zor değildir. Yani gerçekçi olayım süper akıllı bir şekilde dile gelmeleri gerçekten mühendis denetiminde olabilir ama belki ATÖLYE’nin eğitim ve uygulama serisine katılırsanız buzdolabınızın siz eve gelince size “hoş geldin” demesini sağlayabilirsiniz.

En Sevdiğin Eşyan Ya Sana Abi Derse?

“Hacking Everyday Objects” ATÖLYE’de düzenlenecek ve günlük hayatımızı hack’lemeyi öğretecek bir eğitim ve uygulama serisi. Bu seri bir ay boyunca toplamda 12 saat sürecek. Katılımcılar burada önce üretim teknolojilerini, kod yazmayı ve temel elektronik devre oluşturmayı öğrenecek. Sonrasında da kendi seçecekleri objeleri öğrendikleri bilgileri kullanarak hack’leyecekler ve dijitalleştirip alışkın olduğumuz işlevlerinden başka bir hale büründürecekler. Eğitimler 16 Mayıs’ta başlayacak ve 6 Haziran’a kadar her Çarşamba sürecek.

Dili Türkçe olan etkinlik ATÖLYE’de, Komünite ve Prototipleme Lab Yöneticisi Atılım Şahin ve Prototipleme Lab Sorumlusu Mertcan Avcı tarafından gerçekleştirilecek. Dört haftanın sonunda eğitmenlerin amacı katılımcıların fikir çalışma, konsept geliştirme, üretim süreçleri ve temel kod yazımı gibi konularda deneyim ve bilgi edinmelerini sağlamak. Etkinlik boyunca katılımcıların ihtiyaç duyacağı ekipman ve malzemeler ATÖLYE tarafından temin edilecek. Ayrıca katılımcılara kullanmaları için bir Arduino seti ile birlikte çeşitli devre elemanları ve sensörler de hediye verilecek. Eğitmenlerin katılımcılardan beklentisiyse katılımcıların temel derecede modelleme bilgisine sahip olması, kendi bilgisayar ve farelerini yanlarında getirmeleri.

Ücretli olan Hacking Everyday Objects etkinliğinin programını Facebook’tan inceleyip Biletino’dan bilet satın alabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE