Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hacking Everyday Objects Eğitimi ATÖLYE’de 8 Ocak’ta Başlıyor

Hacking Everyday Objects Eğitimi ATÖLYE’de 8 Ocak’ta Başlıyor

8-20 Ocak arasında gerçekleşecek olan 12 saatlik Hacking Everyday Objects eğitiminde katılımcılar günlük hayattan objelerin nasıl hack'leneceğini uygulamalı olarak öğrenecek.

Nesnelerin interneti diye genellediğimiz teknoloji, özünde sıradan ve gündelik eşyalarımızın birbiriyle konuşmasını sağlamaya dayanıyor. Nesneleri kendimize uygun şekilde modifiye ederek istediğimiz durumlarda bir şeyler yapmaları aslında olay. Arduino, Raspberry Pi gibi araçlar da bu modifiye işlemlerinin temelinde yer alıyor. Çünkü küçük bilgisayar gibi çalışan bu parçalar sensörlerin de yardımıyla yeni kapılar aralıyor insan yaşamında. Hacking Everyday Objects workshop serisi de bu meziyetleri kazandırmaya odaklanıyor.

Evinizdeki eşyalar dile gelsin

Hacking Everyday Objects, masa lambamızı nasıl konuşturabileceğimiz, oyunca ayımızı nasıl çalar saat yapabileceğimiz veya buzdolabımızın bozulan gıdaları bildireceği bir dünyaya hazırlıyor katılımcılarını. Gündelik eşyaları kullanarak önce beyin fırtınası yaparak fikir geliştirmeye ve prototiplemeye odaklanıyor. Ardından dijital ve fiziksel prototipleme tekniklerini inceleyerek neler yapılabileceği öğreniliyor. 3. oturumda getirilen ürünleri ileri dönüştürerek hack’leme sürecini başlatıyor ve son oturumda da hack’lemeyi bitirerek sunum ve sergiye geçiliyor. v

ATÖLYE’de Prototipleme Lab Sorumlusu olarak çalışan Mertcan Avcı tarafından verilecek olan Hacking Everyday Objects serisi 4. edisyonuyla birlikte yeniden 12 saatlik bir eğitim programına başlayacak. 8 Ocak’ta başlayacak olan program 4 oturumda gerçekleşecek ve 22 Ocak’ta sonlanacak.

Facebook etkinliğini incelemek için burayı, bilet bilgilerine ulaşmak için burayı, detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Program:

08.01.2019 Salı 17:30 – 20:30 – Hack’leme kavramı; brainstorming ve bodystorming teknikleri ile yeni fikir geliştirme ve prototiplemeye giriş.

10.01.2019 Perşembe 17:30 – 20:30 – Dijital ve fiziksel prototipleme teknikleri: sensörler ve etkileşim

15.01.2019 Salı 17:30 – 20:30 – Getirilen ürünler üzerinden ileri dönüşüm, tasarım ve hack’leme süreci

22.01.2019 Salı 17:30 – 20:30 – Hack’leme sürecini bitirme, süreç sunumu ve sergi

Görsel: ATÖLYE