Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Tasarım Ekosistemi Haritası’nda Yerinizi Alın

İstanbul Tasarım Ekosistemi Haritası’nda Yerinizi Alın

İstanbul’un tasarıma dair tüm noktalarını birleştiren bir harita olmayı hedefleyen İstanbul Tasarım Ekosistemi Haritası, tasarım ağının gelişmesine katkı sunacak.

ATÖLYE, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İstanbul Tasarım Merkezi ve Platformu kapsamında İstanbul Tasarım Ekosistemi Haritası’nı hazırlıyor. Belediye tarafından yürütülen UNESCO Tasarım Şehri İstanbul kapsamında hayata geçirilecek İstanbul Tasarım Ekosistemi Haritası; İstanbul’daki farklı tasarım disiplinlerindeki merkez ve ağları bir veritabanı vasıtasıyla birbirine bağlayarak yaratıcı iş birliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.

ATÖLYE’den açık çağrı

İstanbul Tasarım Ekosistemi Haritası, İstanbul’un tasarıma dair tüm noktalarını birleştiren bir harita olacak. Stüdyolardan atölyelere, yaratıcı platformlardan topluluklara kadar farklı disiplinlerde faaliyet gösteren kurumlar bağlantı kurabilecek. ATÖLYE, bu ekosistem haritasında veri oluşturulması ve haritanın yaygınlaştırılması için İstanbul’daki tasarım ekosisteminde faaliyet gösteren tüm kurumlara açık çağrı yapıyor.

Ekosistem haritasında yer almak isteyen kurumlar bir form üzerinden sorulan sorulara cevaplar vererek veritabanında yerini alabiliyor. Bu formda kurumlar hakkında genel bilgiler, tasarım disiplinleri, çalışma alanları ve iletişim bilgileri gibi doldurulması gereken alanlar bulunuyor. Haritanın tamamlanmasının arından haritada yer alan kurumlar disiplin, bölge, yapı, tür, ölçek gibi farklı filtreler ile aranabilecek.

Ne kadar çok katılım gerçekleşirse anlamlı ve güçlü iş birliklerinin ihtimali de o kadar artacak. Kamudan yerel yönetime, sivil toplumdan özel sektöre, medyadan küçük girişimlere, mekânı olmayan topluluklardan dijital ağlara varan birçok kurum, bu harita sayesinde yeni olasılıklar, hikâyeler ve işbirlikleri geliştirebilecek. Ayrıca görselleşen tasarım ekosistemi sayesinde, ekosistemin ihtiyaçları, dengesi ve güncel durumu ortaya çıkacak. İstanbul Tasarım Ekosistemi veritabanı üzerinde yerinizi almak için bu bağlantı üzerinden formu doldurabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE