Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Brezilyalı Banka Itau’dan Gelecek Yıldan Beklentilerimizi Sorgulayan Reklam Filmi

Brezilyalı Banka Itau’dan Gelecek Yıldan Beklentilerimizi Sorgulayan Reklam Filmi

Reklam ajansı Africa, Itaú Unibanco için 2019'dan ne beklediğimizi sorgulayan bir rejklam filmi hazırladı.

2015’ten beri, yıl sonu reklam filmi denince Brezilyalı banka Itaú Unibanco‘nun Sao Paulo merkezli reklam ajansı Africa tarafından hazırlanmış videoları akla geliyor. 2015 yılındaki filmde dijitalleşen dünya içerisindeki insan ilişkilerini anlatan Africa, 2016’da bizleri bu dijitallik içinde yaşadığımız her anın tadını çıkarmaya; 2017’de ise “Gelecek”in ağzından konuşarak, korkular yerine bugün yapabileceklerimize odaklanarak kendi geleceği olmasını istediğimiz şekilde yaratmaya davet ediyor.

Peki siz 2019’da neyi hayatınızda istiyorsunuz?

Bu ilham veren keyifli üçlemenin üzerine, Itaú Unibanco bu yıl yine Africa ile çalışarak yeni yıldan ne beklediğimizi What Are You Looking For in 2019? isimli reklam filmiyle sorguluyorBu film için Itaú Unibanco’nun kurumsal pazarlama müdürü Eduardo Tracanella “Film, insanları önümüzdeki yıl neyi başarmak istediklerini ve onlar için neyin gerçekten önemli olduğunu düşünmeye davet ediyor. Aynı zamanda, onları diyalog kurmaya karşı açık görüşlü olmaya ve kendilerinden farklı tercihleri olan kişilere karşı saygılı olmaya teşvik ediyor.” yorumunda bulundu.  Projenin yaratıcı yönetmenlerinden Behenck Everton “Öfke arayan kimse sevgiyi bulamaz. Şiddet arayan kimse barışı bulamaz.” diyerek bu filmle izleyicilerine, hayattan gerçekten istedikleri şeyi arayıp aramadıkları konusunda düşündürmeyi amaçladıklarını belirtti. Everton “Eğer hayattan istediğimiz şeyi aramıyorsak, o gözümüzün önünde bile olsa onu görmeyiz.” diye de ekledi.

Yönetmenliğini Vellas’ın yaptığı reklam filmi 30 saniyelik kısa ve 90 saniyelik uzun versiyonlarıyla televizyonda ve sinemalarda gösteriliyor. Ayrıca reklam Itaú Unibanco’nun sosyal medya hesaplarında, basılı yayın organlarında ve radyoda yayınlanıyor.

Künye:

Reklamveren: Itau Bank
Reklam Ajansı: Africa
Baş Yaratıcı Yönetici: Sergio Gordilho
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Otavio Schiavon
Yaratıcı Yönetmen: Jeferson Rocha, Everton Behenck
Sanat Yönetmeni: Jeferson Rocha
Metin Yazarı:  Everton Behenck
Marka Yekilisi: Ana Hasegawa, Tariana Cruz, Francine Pellacani, Greta Rodrigues, Maithe Amaral
Medya: Luiz Fernando Vieira, Francisco Custodio, Beto Lima, Nathalia Oliveira, Marcelo Carmim, Daniel Miscolcz, Gabriela Abdo, Paula Rumachella
Planlama: Rodrigo Maroni, Rafael Camilo, Felipe Nogueira, Rafael Trevisan, Leonardo Juhasz, Iago de Moura, Thauanne Menezes, Tiago Tuiuiu
Ajans Yapımcısı: Rodrigo Ferrari, Mariana Hermeto & Ian Inglez
Prodüksiyon Şirketi: Saigon
Yönetmen: Vellas
Baş Yapımcı: Marcelo Altschuler
Görüntü Yönetmeni: Agustin Claramunt
Sanat Yönetmeni: Marcelo Reginato
Prodüksiyon Kordinatörü: Carol Pessini
Post Prodüksiyon: Nash Post Production
Post Prodüksiyon Koordinatör: Virgini Fares
Bitirici: Fabio Abreu
Düzenleme: Rami D’Aguiar
Ses Prodüksiyon: Antfood
Müşteri Onayı: Eduardo Tracanella, Juliana Cury, Natalia Barreira & Mariana Villela

Görsel: Vimeo