Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye İş Bankası Cumhuriyet’in İlk Yıllarına Götürüyor

Türkiye İş Bankası Cumhuriyet’in İlk Yıllarına Götürüyor

Türkiye İş Bankası, kurulduğu dönemi konu edinen reklam filminde Mustafa Kemal Atatürk'ü de anıyor.

Türkiye İş Bankası, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Anadolu’da yer alan bir banka inşaatını konu edinen reklam filmini yayınladı. Bankanın ismine yapılan gönderme ile ülkenin kurulduğu ilk yıllardaki zorluklara ve halkın çalışma azmine ve geleceğe olan inancına vurgu yapılıyor. 93 yıllık bankanın kurulma planlarının yapıldığı senelerde, Türkiye Cumhuriyeti savaşlardan yeni çıkmış, ekonomisi ve sosyal yapısı zayıf olan bir devletti. Dönemin bakanlarından Celal Bayar ile iletişime geçen Mustafa Kemal Atatürk, kendi kaynaklarını yaratabilecek milli bir kurumun gerekliliğinden bahsetmiş, sanayileşme hareketine katkıda bulunması için milli bir bankanın kurulması direktifini vermişti. Reklam filmi de bu zamanları tema olarak belirleyerek kurulacak olan şubenin inşaatını konu ediniyor.

Medina Turgul DDB tarafından hazırlanan reklam filminin yönetmenliğini Selim Demirdelen yaptı. Reklamda oynayan iki inşaat ustasını ise Tuna Orhan ile Eser Eyüpoğlu canlandırdı. Dönemin mimarisine uygun bir çekim alanının hazırlanması dekorların seçilmesi bir haftadan kısa sürede gerçekleştirilirken çekimler iki günde yapıldı.

Dünyanın marka gücü yüksek on bankası arasında

Brand Finance tarafından hazırlanan Banking 500 2019 raporuna göre dünyanın marka gücü yüksek on bankası arasında yer alan Türkiye İş Bankası, Mustafa Kemal Atatürk’ü de anıyor. Türkiye’nin bankası olma konusunda adımların atıldığı Cumhuriyet’in ilk yıllarında, bankanın kurulması için direktif veren ve bankanın kurulması için 250 bin lira veren Atatürk, Türkiye İş Bankası’nın bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olarak anılıyor.

Reklam filmi televizyon, sinema ve dijital ortamlarda yayınlandı.

Künye:

Reklamveren: Türkiye İş Bankası
Reklam Ajansı: Medina Turgul DDB
Yaratıcı Grup: Kurtcebe Turgul, Emine Aydın Evirgen, Çağlar Kurtaran, Tolga Özbakır, Ceyhun Barış Koç
Müşteri İlişkileri: Canan Ayvacı, Burçin Birim, Ceyda Pehlivan
Stratejik Planlama: Selin Naz Aktaş
Ajans Prodüktörleri: Gülengül Arlıel, Can Taşkın
Prodüksiyon Şirketi: Voltran
Yönetmen: Selim Demirdelen
Yapımcı: Bahadır Arlıel, Emrah Gamsızoğlu
Sanat Yönetmeni: Hakan Yarkın
Görüntü Yönetmeni: Tolga Kutlar
Post Prodüksiyon: Otomat
Müzik: Jingle House
Medya Ajansı: Carat

Görsel: Youtube