Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıradan Eşyaları Uzay Gemisi Olarak Çizmek

Sıradan Eşyaları Uzay Gemisi Olarak Çizmek

Eric Geusz, sıradan nesneleri uzay gemisi olarak çiziyor ve bizlere ilham kaynağımızın çok yakınımızda olabileceğini hatırlatıyor.

Sanatçılar sıradan objelerde bambaşka şeyler görebilecek, beklenmedik şeylerden ilham alabilecek yetiye sahip. Buruşturulmuş kağıtlarda gördüğü yüzleri çizen Guy Larsen ve sebzelerde gördüğü karakterleri çizen Marija Tiurina bunun en belirgin örneklerini vermişti. Yazılım mühendisi ve sanatçı Eric Geusz de ilhamın uzaklarda değil yanı başımızda olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

İlham kaynakların aslında yanı başında!

Instagram profilinde New Mexico ve Kaliforniyalı olduğunu belirten Eric Geusz namıdiğer @spacegooose uzun süredir sıradan eşyaları çizimleriyle uzay gemilerine dönüştürüyor. Bir konserve açacağı, bir oyun kontrolörü, bir ketçap şişesi, şampuan şişesi ya da bir silgi onun ilham kaynağı olabiliyor.

Eric Geusz, tam bir bilim-kurgu tutkunu. 1997 yılında Star Wars’ı izlediğinden beri LEGO’dan uzay gemileri yapıyormuş. Moebius, Ralph Mcquarrie, Chris Foss ve Syd Mead başta olmak üzere pek çok bilim-kurgu sanatçısını örnek alıyor kendisi. Çocukluğundan bu yana konsept sanat kitaplarını incelemeyi çok seven Geusz ayrıca Homeworld, Mass Effect ve Halo gibi video oyunlarından da sanatsal açıdan besleniyor.

Eric Geusz’u Instagram’ın yanı sıra Twitter’ı ve Artstation profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.