Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıradan Eşyalar Uzay Gemisine Dönüşüyor

Sıradan Eşyalar Uzay Gemisine Dönüşüyor

Eric Geusz, nesneleri uzay aracına dönüştürdüğü illüstrasyon serisine devam ediyor ve karantina etkinliği olarak herkesi aynı yöntemle çizim yapmaya davet ediyor.

Eric Geusz namıdiğer @spacegooose’un günlük yaşamdan objeleri uzay gemisi olarak hayal ettiği çizimlerine 2 yıl önce yer vermiştik. Bir oyun kontrolörü, şampuan şişesi, konserve açacağı, ketçap şişesi ya da bir silgi sanatçının ellerinde uzay gemisine dönüşebiliyor. Eric Geusz bu seride yeni işler üretmeye devam ediyor.

Eric Geusz herkesi, evdeki bir objeyi uzay aracına dönüştürmeye davet ediyor

Asıl işi yazılım mühendisliği olan Eric Geusz, gündüzleri mesleğini yaparak gecelerini ise çizim yaparak geçiriyor. Star Wars gibi uzay temalı popüler filmlerin yanı sıra Moebius, Peter Elson ve Chris Foss gibi bilim kurgu çizgi roman sanatçılarından ve illüstratörlerinden ilham alıyor. Ayrıca 50’li ve 60’lı yılların uzay teknolojisi de çok seviyor. Sovyetler’e ait roket parçalarının fotoğraflarını ve o zamanlar uzay programı için yaptıkları eski fütüristik konsept resimleri de hayal gücünü besleyen kaynaklar arasında.

Sanatçı, bazen nesnenin anında bir fikri akla getirdiğini belirtiyor. Diğer zamanlarda en iyi yaklaşımı bulmaya çalışmak için nesneye farklı açılardan bakıyor.

Geusz dün yaptığı bir paylaşımda #stayathomeanddrawspaceships etkinliğini duyurdu ve karantinadan bunalan herkesi evindeki bir nesneyi uzay gemisi olarak çizmeye davet etti. Önümüzdeki hafta herkesin çizimlerini içeren bir video hazırlayacağını da belirtmiş.

Eric Geusz’u Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. Sanatçı dijital ortamdaki çizim sürecini, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana YouTube kanalında da paylaşıyor.

Eric Geusz Eric Geusz

Eric Geusz

Görsel: Instagram