Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hermès Vitrininde El Yapımı Uzay Gemisi

Hermès Vitrininde El Yapımı Uzay Gemisi

Zim & Zou, Hermès’in vitrini için yaptıkları "Journey of a Lifetime" adlı yeni tasarımda uzay gemisinde seyahat etmekte olan bir astronotu tasvir ediyor.

Parisli sanatçılar Lucie Thomas ve Thibault Zimmermann, kağıt sanatındaki sıra dışı yetenekleriyle, yaratıcılıklarıyla ve titizlikleriyle her çalışmalarında dikkat çeken bir ikili. Zim & Zou ismiyle markalaşan bu ikiliyi bizden yakından takip ediyor ve işlerine yer veriyoruz. Hermès vitrininde kendi elleriyle inşa ettikleri el yapımı orman ve fantastik hava araçları yaptıkları kişisel projeleri Exodus aklımıza kazınanlardandı. İkili Hermès’in vitrini için yaptıkları yeni tasarımı Journey of a Lifetime ile işlerinde ne kadar ustalaştıklarını bir kez daha ortaya koyuyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Zim&Zou (@zimandzou)’in paylaştığı bir gönderi

Detaylarını incelemeye doyamayacağınız bir tasarım: Journey of a Lifetime

Kumanda kolları, düğme ve gösterge panellerindeki detaylarla hayran bırakan bu yeni tasarım, bir astronotu uzay gemisinde seyahat ederken tasvir ediyor. Renk paletine baktığımızda, Zim & Zou’nun önceki işlerinden de aşina olduğumuz pembe, mavi ve kırmızı tonların hakim olduğunu görüyoruz. Her şey tamamen ve büyük bir özenle kağıttan yapılmış heykellerden oluşuyor. Tasarım, Hermès’in Tokyo’daki mağazasının vitrinine yerleştirilmiş.

Journey of a Lifetime, yerçekimsiz ortamın kaotik havasını da kontrolden çıkmış vaziyette havada süzülen eşyalarla detaylı bir şekilde yansıtıyor. Bunu yapmak için de fular, peluş oyuncak, ayakkabı ve çay fincanı gibi Hermès ürünlerini işin içine katıyor. İnsan gerçekten bu detayları incelemeye doyamıyor. Tüm bu kaotik ortamda bilinmeyen bir dünyadan geçmekte olan maceracı kahramanımız gemisini sürüyor.

Vitrin tasarımının detaylarını ve Zim & Zou’nun diğer çalışmalarını ikilinin Behance portfolyosunda ve Instagram’ında da görebilirsiniz.

Görsel: Zim & Zou