Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hermès Vitrininde Distopik Yaz

Hermès Vitrininde Distopik Yaz

Job Smeets, Hermès’in Fransa'daki mağazaları için iklim değişikliğini ve Mars'ın kolonileştirilmesini konu alan bir vitrin yerleştirmesi tasarladı.

Adını İngiliz sanatçı David Bowie’nin parçasından alan yerleştirme, at kafalı bir dizi karakter ve onların “uzay köpeği” tarafından Mars’ta yaratılan kurgusal kolonizasyonu tasvir ediyor. Studio Job’un kurucu ortağı ve lideri Smeets, bu tasvirlerin gerçeküstü bir ütopya veya distopya olarak nitelendirilebilleceğini söylüyor.

İklim değişikliği, gerçeklerden kaçış ve Mars’ı kolonileştirmek

İklim krizine gönderme yapan yerleştirmede en göze çarpan unsurlar bir yanardağın tepesinden taşan patates kızartmaları ve Hermès çantası taşıyan bir Mars Rover (Mars keşif/araştırma aracı). Tema; iklim değişikliği, ütopik gerçeklerden kaçış ve ayrıca bu gezegeni Mars’ı kolonileştirmek için terk etmemizle ilgili karanlık gelecek senaryolarını içeriyor.

“Özellikle içinde yaşadığımız dünyada, mükemmel bir yaz manzarası yaratmak cahillik olur. Tüm çalışmalarımda, genellikle mizahla bağlantılı kurarak ciddi bir konuyu ele alıyorum” diyor sanatçı ve tasarımcı.

Job, markanın Fransa’daki 20 mağazasında 70 vitrinde gösterilecek olan 11 yerleştirmeyi oluşturmak için Hermès’in stüdyosuyla birlikte çalışmış. Tüm nesneler Hermès tarafından şirketin kendi malzemeleri (yün, kumaş vb) kullanılarak elde yapılmış. Bu anlamda, Studio Job’un genelde bronz, ahşap ve metal kullandığı diğer işlerinden de farklı bir çizgiye sahip.

Yerleştirmelerin tasarımı için Hermès tasarımcıları ve Studio Job birlikte çalışmış. Job Smeets’in taslaklarına dayalı olarak hangi ikonik Hermès ürünlerinin yerleştirmelerde nasıl kullanılabileceğini önermişler. Örneğin Hermès’in evcil hayvan aksesuarları Mars köpeklerinde kullanılmış.

Life on Mars, Job Smeets‘in halihazırda devam etmekte olan başka bir ortak projeyle birlikte moda eviyle ilk iş birliği. Yerleştirme, yaz boyunca mağazalarda yer alacak.

Zim & Zou, yıllarca Hermès vitrinleri için el yapımı kağıt yerleştirmeler tasarladı. Bu muhteşem işlere buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram, Fotoğraflar: Alex Jonas