Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Guardian’dan İklim Krizi İçin Cesur Bir Adım

The Guardian’dan İklim Krizi İçin Cesur Bir Adım

The Guardian ziyaretçilerini dikkate değer bir iklim değişikliği kampanyasıyla karşılıyor.

İklim değişikliği ilk zamanlarda gündeme geldiğinde çoğumuzun önemsediği; fakat sonrasında büyük laf kalabalıklarına malzeme olmasıyla bir süre sonra çözümü için ortaya konulan somut sonuçların bile ucunu kaçırdığımız bir konu başlığı.

Son zamanlarda kaç tane iklim değişikliği konulu kampanyaya denk geldiniz ve “nedir, ne değildir” diye incelediniz? “Neredeyse hiç” diyorsanız, The Guardian‘ın son kampanyasıyla sizin de dikkatinizi çekmek için elinden geleni yaptığını söyleyebiliriz. Üstelik basın kuruluşunun yaptığı çağrıyla aldığı sorumluluğun büyüklüğü de cabası. 

Bizim dikkatlerimiz dışında kampanyanın asıl hedefi Bill and Melinda Gates Foundation ve Wellcome Trust derneklerinin dikkatlerini çekmek. Zira bu dernekler dünyanın en iyi 200 fosil yakıt şirketlerine yatırım yapıyor. The Guardian da söz konusu dernekleri beş yıl içinde bu şirketlere yatırım yapmayı tamamen bırakmaya davet ediyor. 

Neden böyle bir çağrıda bulunduklarını ve fosil yakıtların verdiği zararlarla ilgili güncel verileri çağrının detaylarında bulabilirsiniz. 

Görseller The Guardian’dan alınan ekran görüntüleridir.