Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sular Altında Kalması Gereken Bir Ada

Sular Altında Kalması Gereken Bir Ada

AlmapBBDO, iklim değişikliği sonucunda ortaya çıkan adayı aktivist Guto Zorello ile birlikte su krizinin sembolü haline getirerek farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Yok olma tehlikesi altındaki hayvanları, bitki türlerini, su kaynaklarını kurtarmak için yapılan kampanyalara rağmen Brezilya’da iklim değişikliği nedeniyle son 90 yılın en kurak dönemi yaşanıyor. Brezilya bu yıl Glasgow’da düzenlenen BM İklim Değişikliği Konferansı’nda 2030 yılına kadar ormansızlaşmayı sona erdirme taahhüdünde bulundu ancak rakamlar bu sözün tersi yönünde artarak ilerlemeye devam ediyor.

Brezilya’nın Amazon yağmur ormanlarında ormansızlaşma seviyesi son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ağustos 2020’den Temmuz 2021’e kadar 13 bin 235 kilometrekarelik alanda ormansızlaşma kaydedildi. Bu alan neredeyse Karadağ’ın yüz ölçümüyle eşdeğer.

Bu ada ormansızlaşma ve iklim değişikliğinin bir sonucu

AlmapBBDO tarafından oluşturulan #AfundeEstaIlha projesi, Paranapanema Nehri’ndeki Jurumirim rezervuarı üzerinde yer alan adayı su krizinin sembolü haline getirmeyi amaçlıyor. Yeryüzündeki yaşamı canlandırmaya odaklanan Matoco topluluğunun bir üyesi olan aktivist Guto Zorello, Brezilya’nın BM Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamındaki yönergelerinin araştırılmasını teşvik etmek için adada bir kampanya yürütüyor.

Ada yaklaşık beş futbol sahasına eşdeğer büyüklükte. Amazonlar’daki ormansızlaşmanın ve iklim krizinin bir sonucu olarak suların çekilmesinden kaynaklı ortaya çıkmış bir kara parçası. Zorello’nun hedefi adayı ait olduğu yere geri yollamak, yani onun yeniden suların altında kalmasını sağlamak. Bunun ne kadar süreceğini kestirmek güç. Nitekim Zorella ada üzerinde kamp yapmaya başladığından bu yana kara parçası yüzde 5 oranında büyümüş.

Adayı su krizinin sembolü haline getirmek için Compañia tarafından yönetmen Cinza eşliğinde hazırlanan filmin yanı sıra Guto Zorello’nun Instagram hesabından onun adadaki rutin hayatı, iklim değişikliği ve su krizinin sonuçları hakkında bilgiler paylaşılacak.

almapbbdo

Brezilya gezegendeki tatlı su rezervlerinin yüzde 12 sahip ancak son 30 yılda suyun yüzde 15’ten fazlası yani yaklaşık 3 bin kilometrekarelik alanı kaybetti. Hükümetlerden sivil toplum kuruluşlarına ve özel sektör paydaşlarına kadar herkesin üzerine düşeni yapması için birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Zorella, bu adanın geleceğe dair umutları taze tutmak için önemli bir simge olduğunu paylaşıyor.

almapbbdo

Künye

Müşteri: Global Compact Brazil Network
Ajans: AlmapBBDO
CCO: Luiz Sanches
İDari Yaratıcı Yönetmen: Marcelo Nogueira & André Gola And Pernil
Yaratıcı Yönetmen: Daniel Chagas Martins & Daniel Oksenberg
Sanat Yönetmeni: Breno Balbino & Daniel Chagas Martins
Metin Yazarı: Daniel Oksenberg & Marcelo Pignatari
Prodüksiyon Şirketi: Compañia
Yönetmen: Cinza
DoP: José Menezes
Post Prosükiyon: Compañia

Görsel: YouTube