Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Balondan Yapılmış Kinetik Heykeller

Balondan Yapılmış Kinetik Heykeller

Sanatçı Ryo Kajiyama, sadece balon kullanarak günlük eşyalardan popüler kültür ikonlarına kadar oldukça detaylı heykeller yaratıyor.

Bugüne kadar balonu büküp, sıkıştırıp onlara farklı formlar kazandırarak çeşitli heykeller yaratan sanatçıların birçok haberini yazdık. Çizgi roman tutkusunu balon konusundaki yeteneğiyle birleştiren Phileas Flash klasik çizgi roman kitaplarını balondan heykellerle yeniden yorumluyordu. Masayoshi Matsumoto, balon sanatını farklı bir noktaya taşıyan hayvan ve bitki heykelleriyle bu alanda yaratıcılığın sınırlarını zorluyor. İllüstratör Jason Freeny’nin yaratımları ise içinde anatomiyi de barındırıyor. Son olarak geçtiğimiz aylarda sanat tarihinin ikonik tablolarını balon kullanarak yeniden yorumlayan DJ Morrow’un işlerine yer vermiştik. Şimdi de yine ona benzer bir sanatçı var.

Renkli balonları bükme konusunda usta bu Japon sanatçının adı Ryo Kajiyama. Balon sanatçısı, popüler kültür ikonlarının balon heykellerinin yanı sıra gündelik eşyalara, hayvanlara ve bitkilere de eserlerinde yer veriyor.

Ryo Kajiyama, küçük mekanizmalarla balon heykellerini hareketlendiriyor

Ryo Kajiyama, 2016 yılında bir sokak performansında balon sanatını görmesi üzerine bu alana ilgi duyuyor. İnsanları şaşırtmayı ve eğlendirmeyi sevdiğini söyleyen sanatçı bu nedenle daha önce yapılmamış olanı yapma konusunda iddialı. Bu nedenle herkesin aşina olduğu film karakterlerinin yanı sıra yapılması oldukça zor görünen büyük ve karmaşık sahneler, parçalar ya da eşyalar da onun için bir meydan okumaya dönüşüyor.

Statik balon heykellerinin yanı sıra belirli oranda hareket edebilen kinetik balon heykeller de bu alanda fark yaratan çalışmalar arasında. Hareketli balon heykellerinin içinde kırtasiye ürünleri, çakmak, Pikachu’ya dönüşen bir Poketop, mini bir langırt masası ve hatta iğnesi hareket eden bir dikiş makinesi bile bulunuyor.

Ryo Kajiyama, balon heykellerini Instagram ve Tumblr hesapları üzerinden paylaşıyor.

 

Görsel: Instagram