Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Balondan Portreler

Balondan Portreler

Old Navy, 20. yılını fanlarının selfielerini balondan portrelere dönüştürerek kutluyor.

Giyim markası Old Navy, Deeplocal ile birlikte geliştirdiği Selfiebration makinesi ile takipçilerinin fotoğraflarını pikselleyerek balondan portrelere dönüştürüyor. 

16 Ekim’de başlayan kampanyada marka ilk olarak Twitter’daki takipçilerinden selfielerini çekerek, doğum günü dilekleriyle birlikte #Selfiebration etiketleriyle tweetlemelerini istedi. Marka ardından bugün Times meydanında, 25 Ekim’de ise Los Angeles’ta bu selfieleri balondan portelere dönüştürecek.

Günde sekiz saat aktif olması planlanan makinede dakikada 2 selfie gösterilerek toplamda 1000 selfieye ulaşılması planlanıyor.

Kampanya dahilinde ayrıca 3 kişi de dileklerini gerçekleştirebilmek için $10.000 ile $20,000 arasında değişen ödüller kazanacaklar.

Pittsburghlu tasarım stüdyosu Deeplocal tarafından tasarlanan selfie makinesi için 1000 adet balon ve yaklaşık 8045 metre tel kullanılmış. Deeplocal’in Teknik Üretim Yöneticisi Greg Baltus ise sistemi şöyle anlatıyor:

“Özel yazılımımız sayesinde, #selfiebration etiketi ile gönderilmiş fotoğrafları önce sisteme alıyoruz, sonrasında bu fotoğrafları piksellere dönüştürüyoruz. Piksellere dönüştürdükten sonra eşzamanlı balon şişirebilen makinemiz sayesinde ekranda balondan portreleri kısa zamanlı da olsa sergileyebiliyoruz.”

Kampanyanın marka ile bağlantısını tam kuramasak da tüketiciyi içine dahil eden keyifli işlerden olduğunu söyleyebiliriz.