Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Masayoshi Matsumoto’nun Yaratıcılıkla Şişirdiği Balonlar

Masayoshi Matsumoto’nun Yaratıcılıkla Şişirdiği Balonlar

Japon sanatçı, balondan yarattığı dünyada sihirbaza dönüşüyor ve plastikten dünyaya yaratıcı şekiller üflüyor.

Balonlara şekil verilmesi küçükken beni çok etkilerdi. Böyle incecik balonları kıvırıyorlar, eğip büküyorlar ve o balonlar patlamıyor. Belli bir yaşa kadar balon patlaması beni tedirgin ederdi çünkü ve gerçekten sosis balonlardan köpek, kedi gibi hayvanların patlamadan öyle yapılması bana sihir gibi gelirdi. Eh tabii, insan büyüdükçe hayat sihrini kaybediyor. Neyse ki Masayoshi Matsumoto gibi sihirbaz görünümlü sanatçılar hala var olabiliyor.

Her Partiye Davet Edilecek Balonlar ve Sanatçı

Masayoshi Matsumoto, geçtiğimiz sene, balondan heykelleriyle radarımıza girmişti. Çizgi romanların kapaklarını balondan yaratan Phileas Flash gibi, Matsumoto balonlara şekil veriyor ve ince detaylar sahip hayvan ve bitki heykelleri yapıyor. Sanatçı opak, metalik, transparan ya da karanlıkta parlayan gibi farklı çeşitlerde balonlar kullanıyor heykelleri için. Maymunlar, mantarlar, balıklar, yosunlar, yılanlar ve daha nice bitkiyle hayvan sanatçının nefesiyle şekilleniyor. Sanatçının sihirbaz görünümlü olması da çok doğal ayrıca. Daha evvelinde birkaç yılını sihirbazlarla geçirmiş çünkü.

Çok renkli ve belirli türlere bağlı olmayan eserler, taklit ettikleri hayvanların inanılmaz gerçekçi yorumları desek abartmayız. Özellikle opak renkliler kesinlikle çok harika duruyor fotoğraflarında. Sanatçının bir balonla imtihanı 3 ile 6 saat arasında sürüyormuş. Kafasında tasarlaması, balonun bükülecek yerlerinin planlanması ve sonrasında üretimine geçilmesi dahil bu sürece. Her bir rengin bir katman sayılmasından ötürü ne kadar çok renk kullanıyorsa süresi de o kadar çok uzuyor işlerin.

Japon sanatçı 2015 yılından beridir medyada kendine yer buluyor. Sanatçının çalışmalarının tamamını Tumblr, Facebook ve Instagram hesaplarından inceleyebilirsiniz.

Görsel: Instagram