Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğal Ortamlarında Yaşayan Balondan Kuşlar

Doğal Ortamlarında Yaşayan Balondan Kuşlar

T. James Cook, balondan kuş heykellerini vahşi yaşam fotoğrafçısı edasıyla doğada fotoğraflayarak izleyiciye sunuyor.

Günümüz sanatçıları balonu bir heykel malzemesi olarak en mükemmel şekilde kullanıyor. Jason Hackenwerth, New York sokaklarını istila eden dev balon canavarlarıyla izleyicileri büyülemişti. Phileas Flash’ın balondan çizgi-roman kapakları ve Masayoshi Matsumoto’nun büyük bir titizlikle hazırladığı balondan hayvan ve bitki heykelleri de bu malzemenin sınırlarının nasıl zorlanacağını gösteriyordu. Nastia Ibragimova ise aşırı gerçekçi The Birds serisiyle balondan heykellerini bilgisayar ortamında yaratmayı tercih etmişti. T. James Cook’un balondan kuş heykelleri de vahşi yaşamın içinden bizleri selamlıyor.

Cook’un çalışmalarını önceki sanatçılardan ayırt eden en önemli fark, sanatçının balondan kuşlarını tıpkı bir vahşi yaşam fotoğrafçısı gibi doğanın içinde fotoğraflaması. Örneğin bir ağaçkakan ya da mavi baştankara kuşu yapıp, onları ağaçlara konduruyor ve o şekilde izleyiciye sunuyor.

Heykelleri vahşi yaşam fotoğrafçısı gibi fotoğraflamak

İnternet sitesinde isminin Terry olduğunu belirten İngiliz sanatçı, aslında bir ressam. Ağırlıklı olarak sulu boya resimler yapıyor. Akrilik boya ve mürekkep de tercih ettiği diğer malzemeler arasında. İlgi alanları arasında robot yapmak da bulunuyor. Balondan heykel yapmayı ilk kez yeğeni için yaptığı bir çalışma sırasında deneyimlemiş. O gün bugündür balondan kuş heykelleri üretmek de ilgi alanları arasına girmiş. Balondan heykel serisini sürdürmeyi planlayan Cook, Özellikle İngiltere’nin yaban hayatı üzerine yoğunlaşarak yeni hayvan heykelleri yaratmak niyetinde.

T James Cook’un çalışmalarını Instagram’ından ve Facebook sayfasından takip edebilirsiniz.

Doğal Ortamlarında Yaşayan Balondan Kuşlar Doğal Ortamlarında Yaşayan Balondan Kuşlar Doğal Ortamlarında Yaşayan Balondan Kuşlar Doğal Ortamlarında Yaşayan Balondan Kuşlar

Görsel: Instagram