Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Tabloları Balonla Yeniden Yorumlamak

Ünlü Tabloları Balonla Yeniden Yorumlamak

DJ Morrow, sanat tarihinin ikonik tablolarını balon kullanarak büyük bir titizlikle yeniden yorumluyor.

Günümüz sanatçıları balonu, heykel ve benzeri yaratıcı pratiklerde sıklıkla kullanmaya başladı. Masayoshi Matsumoto’nın detaylı bitki ve hayvan heykelleri en dikkat çekici örnekler arasındaydı. Jason Hackenwerth’in giyilebilir dev balon heykelleri New York sokaklarını arşınlamıştı. T. James Cook ise balondan kuş heykellerini vahşi yaşam fotoğrafçısı edasıyla doğanın içinde fotoğraflamıştı. Phileas Flash’ın balonla yeniden yarattığı klasik çizgi roman kapakları da oldukça sevilmişti. Yeni sanatçı keşfimiz ise DJ Morrow!

Her şeyi balondan inşa etmek

DJ Morrow, diğer balon sanatçılarında sıkça gördüğümüz üzere; hayvan, bitki ve popüler kültür karakterlerini balonla yorumlayan bir sanatçı. Ancak onun en çok dikkat çeken çalışmaları, klasik tabloları konu aldığı seri. Örneğin Francisco Goya’nın Çocuklarını Yiyen Satürn ve Caravaggio’nun Judith Holofernes’in Başını Keserken ve Henry Fuseli’nin Kâbus isimli tablosu en iyi yorumları arasında.

Yalnızca tabloları değil gündeme dair önemli konuları da yorumluyor DJ Morrow. Örneğin geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi Eski Yüksek Yargıcı Ruth Bader Ginsburg’un da balondan bir portresini (aşağıdaki görsel) yapmış.

DJ Morrow

Eserlerin baskılarına Etsy mağazası ve Instagram’ı üzerinden göz atabilirsiniz.

DJ Morrow

Görsel: Etsy, Instagram