Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek Balondan Farkı Olmayan Dijital Kuşlar

Gerçek Balondan Farkı Olmayan Dijital Kuşlar

Nastia Ibragimova'nın aşırı gerçekçi render alarak tasarladığı The Birds serisinin ucuna ip bağlarsanız gerçek balondanmış gibi uçabilir.

Bazı CG sanatçıları öyle bir render alıyorlar ki insan baktığında “gerçek mi acaba” diye şüpheye düşüyor. Kullandıkları renk, doku, ölçüler gerçekten farksız olmuyor çünkü. Saint Petersburg’lu tasarımcı Nastia Ibragimova da gerçek gibi render alan CG sanatçılarından. Sanatçının dijital çalışmalarını gördüğünüzde fotoğraf sanabiliyorsunuz.

Nastia Ibragimova, sadece CG sanatçısı değil, aynı zamanda set tasarımcısı ve iç mimar. Zaten CG’de uzmanlaşmasının temel sebeplerinden biri de iç dekor ve set görsellerini dijitalde yaratırken bu dünyaya yönelmiş olması. Sanatçının Behance’ini incelediğinizde iç mekan tasarımlarında da modelleme ve render’larının aşırı gerçekçi olduğunu göreceksiniz.

Bu Kuşlar İp Bağlamazsanız Durmaz Uçar

Sanatçının dijital ortamlarda paylaştığı yeni serisi “The Birds” bir baloncunun elinden çıkma gibi duran balon kuşlardan oluşuyor. Şayet bu kuşları ucunda bir iple baloncunun elinde görseniz yadırgamazsınız. Böylesine gerçekçi render almak çok zor çünkü çıktı ne kadar gerçekçi görünüyorsa işlem süresi ve gereken bilgisayar donanımı da o kadar artıyor.

The Birds serisinde 6 farklı kuş görüyoruz. Farklı farklı papağanlar, pelikanlar ve flamingolar yaratan sanatçı bir de onları balondan bir dalın üzerine oturtmuş.

Sanatçının tüm işlerini Behance, Instagram ve ArtStation’dan inceleyebilirsiniz.

Görsel: Behance