Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılmaz Şen’den, Balenciaga’nın Gözlük Koleksiyonu İçin Yeni Videolar

Yılmaz Şen’den, Balenciaga’nın Gözlük Koleksiyonu İçin Yeni Videolar

Balenciaga ile olan iş birliğini sürdüren Yılmaz Şen bu defa markanın gözlük koleksiyonu için bir dizi video hazırladı.

Görsel sanatçı ve tasarımcı Yılmaz Şen, 2 ay önce Balenciaga’nın 2019 ilkbahar koleksiyonu için hazırladığı tanıtım videolarıyla oldukça sıra dışı bir iş ortaya koymuştu. İnsan bedenine dair algılarla oynayan bu videolar, bir moda tanıtım işinden ziyade sanat eseri çizgisindeydi. Balenciaga ile olan iş birliğini sürdüren Şen, bu defa gözlük koleksiyonu için bir dizi video hazırladı.

Bükülen, akışkanlaşan, omuzları genişleyen figürler

Yılmaz Şen, Balenciaga’nın gözlük koleksiyonu için dün 3 video paylaştı. Sanatçının hemen öncesinde, marka da hikaye olarak videoları paylaştı. Bir kadın ve bir erkek modelin (Jenny Shimizu ve Hubb Kooijman) yer aldığı videolarda giyim koleksiyonundakine benzer deformasyonlar uygulanmış. Gövdesi bükülen, akışkanlaşan ya da omuzları genişleyen figürler görüyoruz bu seride de.

Markalarla çalışan CG sanatçıları giderek artıyor

Yılmaz Şen’in 2 ay önce marka için hazırladığı videolar oldukça olumlu tepkiler almıştı. Ancak böylesi avangart bir moda tanıtım kampanyasına alışkın olmayan izleyiciler, olumsuz yorumlarını eksik etmedi. Sanatçıya göre, gerçekle bağlantısı olmayan bir şey yaratmak sıra dışı olduğu için bu tür yorumlar geldi. İzleyicilerin bir kısmı için bu korkutucu olabilir veya bağ kurmakta zorlanabilirler. Çünkü sanatçı burada gerçekçi bir şeyi alıyor ve sonra garip, soyut ve tanımlanamaz olana kadar onu parçalıyor. Sanatçıya göre dijital sanatçıların markalarla iş birliğinde büyük bir potansiyel yatıyor. Hatta şimdiden ticari markalarla çalışan birçok CG sanatçısı gördüğünü ve giderek daha fazla markanın buna cesaret edeceğini belirtiyor.

Künye:

Yönetmen: Yilmaz Sen
Prodüksiyon: Makropol
Sinematografi: Peter Hjort
Fotogrametri: Rigsters
Post prodüksiyon: Lennart Wendt, Slowmotion fx, Amalie Solander
3D modelleme: Tobias Klinge Kjær
Prodüksiyon tasarımcısı: Piotr Winiewicz
Prodüksiyon koordinatörü: Sarah Chheiber
Işık şefi: Aslak Lytthans
Ses: Mads Michelsen

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.