Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ikeuchi Hiroto ile Balenciaga İş Birliği Bir Sergiyle Taçlandırıldı

Ikeuchi Hiroto ile Balenciaga İş Birliği Bir Sergiyle Taçlandırıldı

Balenciaga'nın ilk bahar/yaz 2022 koleksiyonu için iş birliği yaptığı siberpunk aksesuar tasarımcısı Ikeuchi Hiroto'nun eserleri, solo sergide meraklılarıyla buluştu.

Ikeuchi Hiroto’yu bilenler bilir. Kendisi yıllardır; kulaklık, sanal gerçeklik gözlüğü, maske gibi objeleri siberpunk estetiğiyle yorumlayarak geniş bir hayran kitlesi edindi. Star Wars’tan Gundam’a popüler kültürden pek çok bilim kurgu öğesini çalışmalarında görmek mümkün. Ikeuchi daha çocukken PC parçalarından yeni nesneler üretmeye başlamış. Deneyim kazandıkça siberpunk aşkını ifade etmek için daha karmaşık ve üst seviye aletlere, malzemelere ve elbette daha etkileyici kreasyonlara geçiş yapmış. Kreasyonları daha benzersiz hale getirmek için endüstriyel parçalar kullanmaya ve hazır plastiği yeniden şekillendirmeye başlamış. Bu çabalarının meyvesini alan sanatçı bir süre önce Balenciaga’nın ilkbahar/yaz 2022 sezonu kampanyası için sayborg kreasyonları hazırladı.

Ikeuchi Hiroto kreasyonları Balenciaga mağazasında yapılan bir sergide izleyiciyle buluştu

Ikeuchi Hiroto Balenciaga için yaptığı çalışmaların yanı sıra yine Balenciaga’nın kampanyası kapsamında Tokyo’da şimdiye kadarki en büyük solo sergisini de gerçekleştirdi. Sergideki maskeler, kullanıcıyı distopik bir atmosferde yaşıyor gibi hissettirecek türden. Aslında bu sergiye baktığınızda sanatçının sadece birkaç yıl içinde kendini ne kadar geliştirdiğini de fark ediyorsunuz.

Bu sergideki maskelerde çoğunlukla anakartlar ve eski plastik kablolar gibi buluntu malzemeler kullanmış. Sanatçı, sadece yeni ürünlere ait parçalar kullanmanın kendisine kişiselleştirme ve özelleştirme için fazla imkan tanımadığını belirtmiş. Bu yüzden eski ürünlere ait parçaların daha çok işine yaradığını vurguluyor.

Eserler 4 Ocak 2022 tarihine kadar Balenciaga Aoyama mağazasında sergilenmiş. Robot üreticisi Skeletonics ile ortaklaşa yapılan bir dış iskelet de serginin bir parçası. Ikeuchi Balenciaga ile olan iş birliğini şöyle yorumluyor: “Tıpkı benim hazır ürünleri kendi çalışmalarımın bağlamında kullandığım gibi, birinin benim işimi öznel bir şekilde yeniden tanımlamasının harika bir şey olduğunu düşünüyorum”.

Sanatçının paylaşımlarına baktığınızda şu anda aynı eserlerin SAI’de düzenlenen bir başka sergide daha ziyarete açık olduğunu görebilirsiniz. Sergi 30 Ocak’a kadar meraklılarını ağırlamaya devam edecek.

Görsel: Instagram