Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayat Bir Posta Kutusu Gibidir İçinden Ne Çıkacağı Belli Olmaz

Hayat Bir Posta Kutusu Gibidir İçinden Ne Çıkacağı Belli Olmaz

Norveç’in posta servisi Posten, 375 yıllık geçmişini kutlarken gerçek olamayacak kadar absürt hikayelerle izleyeni postacılığın geçmişine dair eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor.

Her ne kadar teknolojik gelişmeler sayesinde ihtiyacını daha az hissetsek de posta servisleri hayatın hala önemli bir parçası. Postacıların yerini drone’lar ya da robotlar almaya başlarken posta iletim süreleri de artık eskisinden çok daha kısa. Peki posta servisi ihtiyacı nasıl ortaya çıkmıştı ve süreç içerisinde postacılar ne gibi zorluklar yaşadı? Norveç’in devlete bağlı posta servisi Posten 375 yıllık geçmişine selam çakarak yıllar öncesinden bugüne kadar postanın ve postacıların evrimini anlatırken tanıdık bir hikayeden yararlanıyor.

Forrest Gump’tan uyarlanan bir replikle başlayan reklam, postanenin ve postacıların hikayesine uzanıyor

Kondomeriet markasının Sevgililer Günü kampanyası için absürt bir hikayeye imza atan Oslo merkezli ajans Pol tarafından yaratılan reklam filmi yine yüzlerde gülümseme bırakacak cinsten.

Bacon prodüksiyon şirketinden Jakob Marky’nin yönettiği reklam filmi bilindik bir cümle ve sahne ile açılıyor. 1994 yapımı Oscar ödüllü Forrest Gump filminin bank sahnesinde geçen meşhur repliğinden ilham alan reklam filmi, bir postacının gözünden Posten’in tarihine bakış atıyor.

Posta servisinin destansı geçmişine kimi zaman gerçekler kimi zaman komikliklerle dolu hikayeler sıkıştırılıyor. Özellikle posta kornosunun ortaya çıkış hikayesi içinde eğlenceli bir absürtlüğü barındırdığı için her hikayenin gerçek olduğunu düşünmemek gerek tabii. Yine de reklam filminde bahsi geçen diğer hikayelerde gerçeklik payı da yok değil.

Popüler bir noktadan yaklaşıp sektörün geçmişine ve geleceğine dair fikirlerini müşterilerle paylaşmak istediklerini söyleyen proje yöneticisi Hege Barbara Aarhus, eğlenceli bir filmle geçmişe dair bilgileri geleceğin vizyonu ile birleştirip sunmak istediklerini söylüyor. Filmin sonundaki drone ayrıntısı da kurumun geleceğin dünyasına bakışını temsil ediyor.

Künye

Müşteri: Posten
Ajans: POL
Metin Yazarı: Rikke Jacobsen
Sanat Yönetmeni: Pia Lystad
Hesap Yöneticisi: Marius Eriksen:
Müşteri Yöneticisi: Kristin Eidså Brantzeg Scheele
Prodüksiyon Şirketi: Bacon
Yönetmen: Jakob Marky
İdari Yapımcı: Magne Lyngner
Yapımcı: Øystein Dyb
DOP: Benjamin Loeb, Paco Femenia & Kristian Engelsen
Prodüksiyon Tasarımı: Sunniva Rostad
Kostüm Nell Knudsen
VFX: Ola Jacob Nestande
Müzik: Christian Olsson
Post Koordinatör: Vebjørn Rakvaag

Görsel: Vimeo