Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dokulu Seramik Figürler

Dokulu Seramik Figürler

En Iwamura, Zen bahçelerini andıran dokulara sahip minimalist heykelleriyle ilginç yüz ifadeleri yaratıyor.

Seramik, çağdaş saantçıların elinde bambaşka bir anlatım biçimine dönüşüyor. Kazuhito Kawai’nin duyguları, düşünceleri ve kavramları soyut heykellerle anlattığı heykelleri bunun en çarpıcı örneklerinden biriydi. Katy Stubbs’ın günümüz hikayelerini geleneksel seramikle birleştirdiği çalışmaları ve Luciano Polverigiani’nin 3 boyutlu illüstratif karakterleri de bu anlamda unutulmazlardandı. En Iwamura da seramik heykellerinin özgünlüğüyle adından söz ettiren sanatçılardan.

Zen bahçelerini anımsatan desenler

En Iwamura’nın heykellerinin en ayırt edici özelliklerinden biri, onları kaplayan çizgili doku. Heykellerin üzerindeki bu kazıma çizgiler, Japon kültüründeki Ma kavramının fiziksel bir tezahürü olan Zen bahçelerindeki desenleri çağrıştırıyor. Negatif boşluk anlamına gelen Ma kavramına göre orada olmayan şey, orada olan kadar önemli. Bu kavramın kültürdeki etkilerini yalnızca Zen bahçelerinde değil; günlük yaşamdaki davranışlarda, iletişim stilinde, sanatta, mimaride, iç mekanlarda ve tasarımda görmek mümkün.

Sanatçının çalışmalarını özgün kılan bir başka şey de karakterlerin minimalist stili ve eşsiz yüz ifadeleri. Şok olmuş bir surattan karamsar veya düşüncelere dalmış olanlarına uzanan eğlenceli karakterler bunlar. İşlerin boyutları da zaman içinde giderek büyümüş.

En Iwamura’nın çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.