Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçeğinden Ayıramayacağınız Seramik Giysiler

Gerçeğinden Ayıramayacağınız Seramik Giysiler

Seramik sanatçısı Masami Yamamoto tarafından yaratılan seramik kıyafetler olağanüstü gerçekçilikteki yapısıyla büyülüyor.

Farklı sanatçıların ellerinde çeşitli tekniklerle ilginç yaratımlara imkan tanıyan seramik aracılığıyla ortaya çıkarılan eserlerde kimi zaman belirli bir kalıba oturtamayacağımız soyut eserler kimi zaman gerçeğinden ayıramayacağımız kadar ince detaylara ve hisse sahip işlerle karşılaşıyoruz. 2011 yılından bu yana seramik ile haşır neşir olan Japon sanatçı Masami Yamamoto’nun eserleri kesinlikle ikinci kategoriye girecek işler arasında.

Masami Yamamoto’nun seramik giysileri o kadar gerçekçi duruyor ki ilk bakışta eserlerin hangi malzemeden yapıldığını söylemek oldukça güç. Eserlerin her birinin seramikten üretildiğini fark ettiğiniz an bu sefer de giysilerin kıvrımlarından en ufak kırışıklığına kadar detaylarla bezeli olması hayranlık uyandırıyor.

Masami Yamamoto seramik kıyafetlerin kırışıklıklarını, dikişlerini ve işlemelerini elleriyle işliyor

Eserlerin gerçekçiliği ne kadar büyüleyici olsa da sanatçının bu üretim sırasında kullandığı yöntemler ve çalışma şekli de bir o kadar hayranlık uyandırıcı. Yamamoto, üretim sırasında heykeller için önceden hazırlanmış herhangi bir kalıp kullanmıyor. Referans aldığı eşyayı ayrıntılarıyla inceleyerek her elbise için en ufak kıvrıma ya da desene kadar ince ince çalışıyor. Üretimde referans aldığı kıyafetlerde onların eski sahiplerinin izini sürerek bir nevi onların anılarını işliyor.

Yumuşak kil ile her bir eserinin işlenmesini ve ayrıntılarını yansıtan sanatçı, pişirim işleminin ardından eserine son halini kazandırıyor. Aslında bu son hal Masami Yamamoto için eşyanın hafızasını temsil ediyor. Elbisenin sahibiyle geçirdiği zamandan artakalan ruh ve hissiyat eserin belleğine işleniyor.

Seramik giysilerin arasında iç çamaşırından gömleğe, şapkalardan ayakkabılara kadar birçok çeşitli parçayı dantel işlemeleri, dikişleri, bağcıkları ve ince kıvrımlarıyla görmek mümkün. Masami Yamamoto’nun eserlerine ve yapım aşamasındaki süreçlere Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.

Görsel: Instagram