Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler

Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler

Seramik sanatçısı William Kidd, doğadan ilham alıyor ve çoğunlukla bitkilerden oluşan organik formlar tasarlıyor.

Çağdaş sanatçıların en gözde malzemelerinden biri seramik. Jess Riva Cooper’ın çiçek açan büstleri, Ronit Baranga’nın tekinsiz mutfak takımları, Luciano Polverigiani’nin seramikle yarattığı illüstratif karakterleri seramikle ne derece marjinal işler yapılabileceğini hepimize kanıtladı. William Kidd’in seramikten bitkileri de onun kendine has hayal dünyasına kapı açıyor.

Seramik flora

Seramik sanatçısı William Kidd, 25 yılı aşkın süredir organik formlu yaratıcı heykeller tasarlamak üzere çalışıyor. Hem döner tabla kullanarak hem de tabla dışında elleriyle heykeli şekillendirerek 2 farklı tekniği birleştirmiş.

Florida’da çalışmalarını sürdüren sanatçı, ilham kaynağının doğa olduğunu belirtmiş. Özellikle de mikroorganizmalar, mantarlar, tohumlar, kaktüsler ve deniz yaşamı üzerindeki gözlemleri organik formlar yaratabilmesini sağlamış. Elbette Kidd doğayı olduğu gibi taklit etmiyor. Bu dünyadan ilham alarak başka dünyalarda var olabilecek yaşam formları hayal ediyor; tropik meyveler, çiçekler, tohumlar tasarlıyor.

Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler

Sivri uçlu dallar, dikenler ve ne olduğu bilinmeyen uzantılar, parlak renkli ve zengin dokulu gövdelerin yüzeylerinden dışarı taşıyor. Yaklaşan bir metamorfoza işaret edercesine tohumlarla ve çiçeklerle kaplıymış gibi görünüyorlar. Heykellere dikkatle baktığınızda doğadan tanıdık gelecek detayları yakalayabiliyorsunuz.

William Kidd’i web sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler

Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler  Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler

 

Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Seramik Bitkiler

Görsel: William Kidd
Manşet görseli düzenlenmiştir.