Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Ringo Jets’in Yeni Tekliği Spiral’a Uçman Balaban’dan Video

The Ringo Jets’in Yeni Tekliği Spiral’a Uçman Balaban’dan Video

The Ringo Jets yeni yayınladığı tekliği Spiral'ın müzik videosunda Uçman Balaban'ın imzasını taşıyor.

Deniz Ağan, Lale Kardeş ve Tarkan Mertoğlu’dan oluşan The Ringo Jets, İstanbul rock’n roll sahnesinin en dinamik gruplarından. Müziğini 60 ve 70’li yıllar rock’n roll tavrına dayalı stoner ve garage rock etrafında şekillendiren ekip, 2014’den beri Tantana Records’tan albüm ya da tekli yayınlıyorlar. Yurt dışında da bir kitlesi olan grup yeni albümleri öncesi 3. teklilerini yayınladı.

Yeni albümden üçüncü tekli

Spiral, Full Stash ve The Baba‘dan sonra Open Sesame olarak açıklanan yeni albümden paylaşılan üçüncü tekli. Yönetmen koltuğunda ise Uçman Balaban oturuyor. Bu, Uçman Balaban’ın The Ringo Jets ekibiyle ilk çalışması değil. Grup ve sanatçı daha evvel 2014 yılında The Place‘in videosunda birlikteydi.

3 dakikalık video, siyah beyaz bir tona sahip. Müzikle birlikte değişen görsellerin hipnotik birer etkisi var. Ayna efektiyle çoklanan imgeler video boyunca birbirine eklemleniyor ve şekilleniyor. Arada sırada çıkan kasetçalar, kurukafa, iskele, otomobil, gitar objeler ise hikayenin ruhunu aktarıyor. Odak noktası videonun tam ortasında konumlandırılıyor. Böylece dikkat her zaman ortadayken çevreden olan bitenler derinlik hissini güçlendiriyor. Müzik, uzay, doğa gibi temalarla şekillenen video tempoya göre de hızlanıp yavaşlarken akıcı bir sunum yaratıyor.

Görsel: YouTube