Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Afterwork’ten Yeni Çevrimiçi Sergi: New Normal

Afterwork’ten Yeni Çevrimiçi Sergi: New Normal

Afterwork, 20 sanatçının 20 eserinin yer aldığı ikinci dijital sergisi New Normal ile dijital sergi anlayışına yeni bir boyut katıyor.

Afterwork, COVID-19’un küresel anlamda yayılmaya başladığı ilk dönemler hayata geçirdiği dijital sergisi ile pandemi sürecinde alternatif bir sergi deneyimi sunuyordu. Temas isimli dijital sergi evden çıkmadan sosyal mesafeyi koruyarak izole bir şekilde eserleri inceleme fırsatı sunuyordu. Afterwork’ün ikinci çevrimiçi sergisi artık pandemi sürecinde yeni normal olarak adlandırdığımız virüsle birlikte yaşama evresinde hayata geçiyor.

Ülkeler birer birer karantina süreçlerini kaldırırken içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde herkes yeni hayat standartlarını belirlemeye çalışıyor. Yeni normal olarak adlandırılan bu süreçte daha önce hayatımızda olmayan yeni kurallar belirleniyor. Bu süreçte gündelik hayatımızdaki aktiviteler de değişikliğe uğruyor. Araçlı açık hava konserleri ve sinema geceleri düzenleniyor. Müzeler arşivlerini internet üzerinde herkese açık olarak sunuyor. Sergiler ise çevrimiçi ortama taşınıyor.

New Normal sergisinde 20 sanatçının eseri yer alıyor

Afterwork ilk sergisi ile henüz daha pandeminin başındayken tamamen dijital bir deneyim sunmuştu. 21 Haziran’da açılan ikinci sergileri New Normal (Yeni Normal) ile bundan sonra sık sık duyacağımız bu yeni kavramdan beslenerek ortaya çıkarılmış eserleri sunuyor.

Dijital bir dünya ve oyun konseptinde gelişen sergide 20 sanatçının eserleri bulunuyor. Bu yeni çevrimiçi oyun/sergi deneyiminde çeşitli illüstrasyonlar ve 3 boyutlu sanat eserlerinin yanı sıra sergi için üretilen Yeni Normal’in kuralları da afterwork’ün dilinde ikonlaştırarak sergi alanında tabelalara yerleştiriliyor.

20 eserin her birinin önünde yer alan COVID-19 virüsü modeline benzeyen mavi nesnecikleri sergi gezimi sırasında toplayabiliyorsunuz. Her eserin önündeki nesneleri toplayınca sergiyi tamamen gezmiş oluyorsunuz. Bu ayrıntıya ek olarak yine sergi alanında yer alan tuvalde ufak çizimler gerçekleştirip bunları kaydedebiliyorsunuz. Afterwork çizilen eserleri toplayarak Instagram hesabından paylaşıyor. Böylelikle dijital sergiyi gezen ziyaretçiler de birer katılımcı oluyor.

Yeni Normal sergisinde; Asena Doğan, Barış Çavuşoğlu, Berkin Gülten, Burka Bayram, Derin Kumbasar, Elif Gürlek, Gencer Özdamar, İrem Aum, Glennis, Oğul Tunç, Kaan Ulgener, Selin Çınar, Serra Şensoy, Super Normal, Simay Yaman, Simay Bahçivan, Sümeyra Yüce, Uçman Balaban, Yasin Arıbuğa ve Yağmur Güçlü’nün eserleri yer alıyor.

Serginin tanıtım metni ise şu şekilde:

Bilinçaltımız Yeni Normal!

Yeni normalin yollarını kullanarak hayata tutunduk. Şimdi kapana kısılmanın verimli topraklarında üretilen mahsulleri toplama vakti. Karantina süresinin bir bilinçaltı olarak tasarlanan bu mikro site sonsuzluğa bıraktığımız kalıcı bir varlıktır. New Normal sergi alanı birlikte yarattığımız ölümsüz ve virüs geçirmez bir alandır.

View this post on Instagram

Yeni normal bilinç altımız hazır! Yeni normalin yollarını kullanarak hayata tutunduk. Şimdi kapana kısılmanın verimli topraklarında üretilen bu mahsulleri toplama vakti geldi. 21 Haziran’da afterwork.house/newnormal linkinde yayındayız! 🧽🧽🧽🧽🧽🧽🧽🧽 Our New Normal subconscious is ready! We held on to dear life in ways of the New Normal. Now, the time has come to harvest those blossoming products which grew upon the earth that we called quarantine. On the 21th of June, we are online in this link! afterwork.house/newnormal 🖼Artists: @asena.dogan @bariscavusoglu @berkinkinn @burkabayram @derinkumbasar @eliffgurlekk @gencerozdamar @g_lennis @iremaum @kaanulgener @oguloztunc @axstone_ @serr_ae @simaybahcivan @simayyaman @sup.normal @sumeyrayucee @ucmanbalaban @jojoyagmur @twenycrows 🚰Powered by: @sibercnt @alican.ceviker 🧼Music: @adakanbo 🗝Editor: @hakgunduz 🧪Project by: @afterwork.eap @sudebelkis @twenycrows

A post shared by afterwork (@afterwork.aep) on

Künye

Küratör / Oyun Tasarımı: Sude Belkıs, Yasin Arıbuğa (Afterwork)
Unity Developer: Ekin Nohutçu
3d Animasyon: Alican Çeviker
Müzik: Adakanbo
Editör: Halil Akgündüz
Sanatçılar: Asena Doğan, Barış Çavuşoğlu, Berkin Gülten, Burka Bayram, Derin Kumbasar, Elif Gürlek, Gencer Özdamar, İrem Aum, Glennis, Oğul Tunç, Kaan Ulgener, Selin Çınar, Serra Şensoy, Super Normal, Simay Yaman, Simay Bahçivan, Sümeyra Yüce, Uçman Balaban, Yasin Arıbuğa ve Yağmur Güçlü

Görsel: Instagram, Afterwork