Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Biten Tuvalet Kağıtlarına Alternatif Ölüm Senaryoları

Biten Tuvalet Kağıtlarına Alternatif Ölüm Senaryoları

Jay Geldhof tarafından hayata geçirilen Rullover serisinde birbirinden eğlenceli ve ürkütücü durumda kalmış tuvalet kağıdı ruloları yer alıyor.

Pandeminin başlangıç zamanlarında kafalarda pek çok soru işareti vardı. Virüs ne kadar hızlı yayılıyor? Aşı ne zaman bulunacak? Karantina süreci ne zaman bitecek? Ellerimi nasıl temiz tutabilirim? Bu ve benzeri soruları uzunca bir süre insanların diken üstüne olmasına sebebiyet verdi. Tabii hala bu soruların bazılarına aynı merakla bir cevap aranıyor ancak tüm bu endişelerin dışında biraz absürt gibi duran ama gündemi oldukça meşgul eden bir konu daha vardı. Tuvalet kağıtları.

Biten tuvalet kağıdının rulosunu atmak yerine çizimler yapmak

Tuvalet kağıtları salgının en başından bu yana sürekli gündem konularından biri oldu. Marketlerde kalmayacağını düşünen birçok insan gereğinden fazla alışveriş yaptı. Bu daha fazla stok yapmanın önünü açtı. Öyle ki tuvalet kağıdı yerine neler kullanılabileceği ile ilgili haberler yazılmaya başlandı. Avustralya’da bir gazete tuvalet kağıdı olarak kullanılsın diye gazetenin sonuna boş sayfalar bastı. Mart ayının ortasında tüm bu gelişmeler olurken çizgi roman sanatçısı ve illüstratör Jay Geldhof, tuvalet kağıdı çılgınlığına ve biten tuvalet kağıtlarının rulolarına yaratıcı bir yönden yaklaştı.

Çizimler Rullover isminli kitapta bir araya geliyor

Virüsün küresel ölçekte yayıldığı ilk dönemler dışarda tuvalet kağıdı furyası sürerken evde dört rulo tuvalet kağıdı kaldığını fark eden illüstratör Jay Geldhof, biten rulosuna bakıp üstüne ufak çizimler yapmaya başlıyor. Kendince bir dokümantasyon yapmak istediği için biten rulolara çeşitli yüzler çiziyor. Ancak öylesine başlayan bu olay git gide büyüyor. Bu sürecin sonucunda rulolar ve onların görselleri birikiyor. Ortaya Rullover isminde bir kitap fikri çıkıyor.

Tuvalet kağıdı alma furyası zamanı bu fikri bulan Jay Geldhof ilk çizimi evdeki tuvalet kağıtları bitmek üzereyken gerçekleştiriyor. İlk üç dört çizimi sosyal medyada oldukça beğeni alınca her tuvalet kağıdı bittiğinde yaratıcı çizimlerle ruloları farklı ölüm şekillerinde resmediyor. Yüz ifadeleriyle canlanan ruloların dehşete düşmüş bakışları kimi zaman bir tren rayında kimi zaman karlar altında yerini alıyor. Güzel geri dönüşler aldıkça çizimlerini sürdürmeye devam ediyor. Sonrasında neden bu çizimleri bir arada toplamayayım ki diye kendisine soruyor ve kitap fikrinin temellerini atıyor.

Jay Geldhof, kitap fikrini Kickstarter üzerinden fonlamaya açıyor. Bitmiş rulo görselleri üzerine çizilmiş olan; eğlenceli dehşet verici bazı zamanlar ise rahatsız edici yüzler, şekiller, vücutlar ve ifadeler Rullover serisinin içeriğini oluşturuyor. 72 sayfa olması beklenen kitap için hedeflenen miktara ulaşıldı. Jay Geldhof fonlamanın bitmesinin ardından kitabı yayına hazır hale getirecek.

Görsel: Intsagram, Kickstarter