Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İBB’den Kent Sakinleri için Kavuşma Durağı

İBB’den Kent Sakinleri için Kavuşma Durağı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Şubat'ta Taksim Meydanı'nda Kavuşma Durağı adı verilen geçici sergi platformu kuruldu.

Taksim Meydanı İstanbul’un en önemli meydanları arasında yer alıyor. Gerek tarihi gerek hikayesi meydanı özel kılıyor. Bu tür kamusal meydanlar kentlerin kimliğini oluşturan ögeler arasında yer alıyor. Kentin adeta kalbi olan bu tarz meydanlarda kentin sakinleri özgürce bir araya geliyor. Dolayısıyla bu meydanların kültürel ve sanatsal faaliyetlerle canlı kalması gerekiyor.

Kavuşma Durağı kent sakinlerini kültür ve sanatla buluşturacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor projesi kapsamında katılımcı bir anlayış ile kent meydanlarında dönüşümü sağlamayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda da projelerini birer birer hayata geçiriyor.

İBB, kentin hafızasına sahip çıkmak, İstanbul’un buluşma noktaları olan meydanlara kimlik ve estetik kazandırmak için bir projeyi daha hayata geçirdi. Taksim Meydan’ında şehir sakinlerini kültür ve sanatla buluşturacak Kavuşma Durağı adı verilen geçici bir sergi platformu kurdu.

Platformun üst kısmından meydan seyredilebiliyor

IND [Inter.National.Design] tarafından tasarlanan etkinlik platformu çelik strüktür üstünde ahşap basamaklı spiral bir yapıya sahip. 253 metrekarelik alana kurulan platformda açık ve kapalı gösterim alanı bulunuyor. Alt tarafında geçici sergi alanı üst tarafında ise mini konserler için bir alan tasarlanmış. Ayrıca üst taraftan meydanı izlemek de mümkün oluyor.

Kavuşma Durağı’nda ilk konser 15 Şubat’ta verildi. Konser ile birlikte İBB ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan İstanbul’un Kalbi Taksim Sergisi de platformun alt kısmında ziyaretçilerini bekliyor.

Kavuşma Durağı adı verilen geçici sergi platformu sadece Taksim Meydanı’nda vatandaşlara hizmet vermeyecek diğer konumlara da taşınacak ve kentsel tasarım yarışmaları sürecinde katılım platformu olacak. Kentin farklı noktalarında kullanılabilecek bu platformun maliyeti ise 652 bin lira.

Kavuşma Durağı ve Dijital Gösterim Merkezi için kaldırma kararı

15 Şubat’ta kurulumu tamamlanan Kavuşma Durağı ve hemen yanında yine meydanda yer alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na ait Dijital Gösterim Merkezi için 17 Şubat tarihinde yeni bir karar açıklandı. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Taksim Meydan’ında yer alan iki yapının kaldırılmasına karar verildi. 15 gün içinde kaldırılmaması halinde kurul tarafından suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

Görsel: Twitter