Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıttan Yapılmış Masalsı Hava Araçları

Kağıttan Yapılmış Masalsı Hava Araçları

Markalar için kağıttan minyatür dünyalar yaratan Zim & Zou bu defa fantastik tasarımlardan oluşan kişisel projesi "Exodus" ile gündemde.

Lucie Thomas ve Thibault Zimmermann tarafından kurulan Zim&Zou​, markalar için büyülü minyatür dünyalar yaratıyor. Fransız ikili, grafik tasarımı almış ancak bilgisayarla çalışmak yerine kağıt, tahta, keçe ve iplik gibi malzemelerle çalışarak el yapımı eserler üretmeyi tercih etmişler. Favori malzemeleri kağıt. Hermès​​ mağazasının vitrini için yaptıkları kağıttan ormana, Nobel Ödülü edebi eserlerden ilham alan yarattıkları minyatür şehre, Bill & Melinda Gates Foundation ve SXSW Film Festivali gibi diğer müşterileri için yaptıkları birkaç başka işe daha yer vermiştik. Şimdi ise herhangi bir marka için değil de kişisel bir proje olarak hayata geçirdikleri Exodus var sırada.

Exodus bir seyahate övgü projesi

Pembe, mavi ve mor renklerin baskın olduğu hava aracı filosu; pervanelerdeki katmanlardan, motorlarındaki dişli çarklardan tutun da tepelerinden dalgalanan flamalara kadar inanılmaz detaylarla dolu. Araçların tamamı yine elle yapılmış. Tüm filo estetik açıdan birbiriyle uyum içinde ve gövdelerindeki geometrik desenler hipnotize edici. Zim&Zou Exodus projesini “seyahate övgü” olarak tarif etmiş internet sitesinde. Sonsuz bir uçuşa geçen fantastik zeplinler, zamanı ve hedefi bilinmeyen bir hayal dünyasına seyahat ediyor.

Çok yönlülüğü, sınırsız renk seçeneği ve eşsiz dokuları nedeniyle kağıt Zim & Zou için en ilham verici malzeme. İki boyutlu kırılgan bir malzemeyle üç boyutlu dünyalar yaratmak büyülü bir süreç.

Zim & Zou’nun çalışmalarını; internet sitesiFacebook sayfasıBehance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Zim & Zou