Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Doktor Ölümü Nasıl Susturur?

Bir Doktor Ölümü Nasıl Susturur?

Médecins du Monde; bir doktor ve onun görev yerinde yaşadığı acı ve trajediler üzerinden çarpıcı ve rahatsız edici bir hikaye anlatıyor.

Médecins du Monde (ya da İngilizce adıyla, Doctors of the World) dünyanın dört yanında acil tıbbi yardım ihtiyacı duyan insanlara gönüllü doktor ve sağlık personeliyle  yardım götürmek için çalışıyor. Zorlu, ağır ve yıpratıcı bir iş, tanık olunan türlü acı, türlü ölüm… Kuruluşun yeni tanıtım filmi de bu zorluklara değiniyor; yapılan işin önemini, çalışma koşullarını ve yaşanan trajedileri bir doktorun öyküsü üzerinden ekrana getiriyor.

Etkileyici Ve Rahatsız Edici Bir Film

DDB Paris tarafından yaratılan belgesel havasındaki film; güçlü ve zorlayıcı bir film. Etkileyici ama seyretmesi zor, insanın gözünü kaçırmak istediği türden, rahatsız edici bir film. Amacı da rahatsız etmek zaten, rahatsız olalım ki gözlerimiz açılsın, olup biteni ve bu kuruluşun doktorlarının hayatları pahasına yaptıklarını görelim. #ShutUpDeath (Ölümü Susturmak) etiketiyle desteklenen film, kuruluş için çalışan doktorların “ölümü susturabilmek” için göze aldıklarını etkileyici bir sinema diliyle anlatıyor.

Daha önce haberini yaptığımız nefis Itau Unibanco filmleriyle de tanınan, ünlü  Brezilyalı yönetmen Felipe Vellas‘ın yönetmenliğindeki film; bir doktorun hikayesini ele alıyor. Her şeyi onun gözünden görüyoruz ve onun sesinden dinliyoruz. Genç bir doktor; Afrika’da görev yapacağı ülkeye varıyor, orada ekip tarafından karşılanıyor ve olay yerine gidiyor. Umut ve olumlu hislerle başlayan film; ardından bölgede yaşanan acıyı, sefaleti ve kayıpları peşi sıra sıralıyor. Ölümler, göz yaşları, çığlıklar, bombalar içinde yaşanan anlar bunlar ve seyretmesi hiç kolay değil. Ve gerçekten film özellikle de son sahnesiyle insanı çarpıp geçiyor.

Magnum Fotoğrafçılarından Görseller

Dijital platformlar, televizyon ve sinemada yayına giren filmin yanı sıra kampanya aynı zamanda, 5 posterden oluşan bir seri ile sosyal medya üzerinde destekleniyor. Posterler, dünyaca ünlü Magnum Ajansının fotoğraflarıyla kuruluşun Yemen, Bangladeş, Pakistan, Nijerya gibi ülkelerdeki ve dünya genelinde göçmenler için yaptığı çalışmaları yansıtıyor.

doktor_doctors of the world_ddb paris_fransa_bigumigu doktor_doctors of the world_ddb paris_fransa_bigumigu doktor_doctors of the world_ddb paris_fransa_bigumigu doktor_doctors of the world_ddb paris_fransa_bigumigu

Künye:
Reklamveren: Médecins du Monde (Doctors of the World)
Reklam Ajansı: DDB Paris
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Alexander Kalchev
Yaratıcı Yönetmen: Alexis Benbehe, Pierre Mathonat
TV Yapım: Florence Gabet
Ajans Yönetimi: Camille Passot, Marie-Elise Archambaud
Yönetmen: Felipe Vellas
Yapım Şirketi: Frenzy
Yerel Yapım ve Post Prodüksiyon:  Saïgon, Nash Production
Yapımcı: Alexandra Funada
Görüntü Yönetmeni: Pierre De Kerchove
Post Prodüksiyon Koordinatörü: Virgini Fares
Kurgu: Rami D’aguiar
Ses Yapım: Antfood & The
Basın Yapım: Christine Garcia Guicheteau
Sanat Satınalma: Anne-Catherine Periac
Müşteri Onayı: Justine Roche, Amélie Churlet, Jean-Baptiste Matray

Görsel: Coloribus