Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hislerimizi İfade Edemediğimiz O Anlar

Hislerimizi İfade Edemediğimiz O Anlar

American Greetings "Give Meaning" kampanyasının üçüncü ayağında gerçek hislerimizi ifade edemediğimiz o gerilimli veya zorlu anları anlatıyor.

American Greetings, “Give Meaning” stratejisiyle güzel bir çizgi yakaladı. Hayat içinden cilasız, samimi anlar ve gerçek hikayeler paylaşıyor. Annesini kaybeden genç kızın annesinin yazısıyla yaptırdığı dövmesi veya çocuk sahibi olamayan kadının arkadaşından gördüğü duygusal destek… Her ikisi de küçük şeylere özel bir anlam yükleyerek hayatın zorlu anlarının hafifletebileceğini hatırlatan filmlerdi. Markanın bu strateji çerçevesindeki üçüncü filmi de aynı paralelde gidiyor ve söylemek istediklerimizi her zaman söyleyemediğimizi anımsatarak hislere tercüman oluyor.

Özellikle gerilimli, zorlayıcı ya da yüzleşmeli anlarda insanlar kendilerini geri çekiyor. Kavganın ortasında özür dilerim demek de, açılamadığın birine aşkını itiraf etmek de, kendi kabuğuna çekilmiş bir sevdiğinin hislerini anladığını gösterebilmek de oldukça zor işler. Üstelik klişeye kaçmak da istemiyor insan.

American Greetings’in Sevgililer Günü yaklaşırken yayınladığı film tam olarak bu durumu ele alıyor. “What It Means to Love” isimli film; cilalı sevgi anlarına değil, sevginin doğrudan görülemediği o anlarda bile var olan gerçek sevgiye değiniyor aslında. Bunu da içe atılan hisleri el yazısıyla vererek yapıyor.

Siz İçinizdekileri Söyleyemediğinizde…

Filmdeki durumlar tanıdık. Sevgilisi ya da eşiyle tartışan ve duyulmadığını söyleyen kadın, ergen kızına ulaşamayan anne, birbirlerine olan sevgilerini belli edemeyen baba ve yetişkin oğlu, arkadaşına aşık bir bir kadın, gerektiğinde birbirini zorlayan kız arkadaşlar, iş, güç ve çocuklar arasında genç bir çift… Tüm bu insanlar, karşılarındakine ne kadar önem verdiklerini söylemek veya buna benzer bir şeyler duymayı istiyor ama o anlarda bunu beceremiyor.  American Greetings de el yazısıyla insanların “içlerinde” sakladığı mesajları vererek markaya bağlıyor.

Film, diğer iki film gibi tek bir hikaye üzerinden ilerlemek yerine bir çok farklı hikayecik anlatıyor. Yine de tema benzer ve bir kart markasının reklamında vıcık vıcık bir romantizm değil; gerçek duygulara dair bir şeyler görebilmek güzel.

Künye:
Reklamveren: American Greetings:
Reklam Ajansı: MullenLowe
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Mark Wenneker
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Tim Vaccarino, Dave Weist
Yaratıcı Yönetmen: Andrea Mileskiewicz, Blake Winfree
Sanat Yönetmeni: Jessica Grantham
Reklam Yazarı Kristina Saliba
Yönetici Entegre Yapım Yönetmeni: Lisa Setten
Entegre Yapım Sorumlusu: Zeke Bowman
Yayın Yapım: Danene DiCicco
Yayın Yapım Asistanı: Sarah Brennan-Athas
İş İlişkileri Yöneticisi: Lindy Agron
Müşteri İlişkileri Grup Yönetmeni:: Rebekah Pagis
Müşteri Temsilcisi: Hannah Duhaime
Yapım Şirketi: Park Pictures
Yönetmen: The Mercadantes
Yönetici Yapımcı: Scott Howard
Uygulayıcı Yapımcı Maya Owings
Görüntü Yönetmeni: Daniel Mercadante
Kurgu: PS260
Kurgucu: JJ Lask
Kurgu Asistanı: Tara O’Sullivan
Yapım Sorumlusu: Laura Patterson
Yapımcı Marlinda Walcott
Görsel Efekt: Zero VFX
Yapımcı: Meg Bailey
Ses Post: Sound Lounge
Ses Tasarım / Miksaj: Tom Jucarone
Renk Grading: Nice Shoes
Renklendirme: Chris Ryan

Görsel: YouTube