Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Kampanyaya Yanıcı Madde ile Yaklaşmayınız

Bu Kampanyaya Yanıcı Madde ile Yaklaşmayınız

İtalyan lüks markası Bottega Veneta, 6 videoluk yeni reklam serisinde bahar-yaz koleksiyonunu ortaya çıkaran anahtar kelimeleri sanatsal bir açıyla gözler önüne seriyor.

Amerikan aksiyon filmlerini hatırlarsanız ana kahramanların yanan otomobillerden nasıl karizmatik bir şekilde uzaklaştığını da hatırlarsınız. Döner, sigarasını yakar patlamadan çıkan alevle, gözlüğünü takar ve tekrar geri dönüp otomobilden uzaklaşır. O bunları yaptıktan sonra da otomobil gerçekten patlar ama yavaş çekimde. Kesinlikle gerçek hayatta denenmemesi gereken bir sahne ama yine de havalı. Hem de çok havalı. Italyan lüks markası Bottega Veneta da bahar-yaz koleksiyonunu tanıttığı yeni filminde ateşin havalı oluşudan faydalanıyor. Daha doğrusu yanan otomobillerin yavaş çekimde güzel duruyor oluşundan yararlanıyor.

Bottega Veneta’nın yeni projesi altı hikayenin anlatıldığı altı videodan oluşuyor. Proje ise daha öncesinde, 2001 yılında, Art of Collaboration projesini hayata geçiren Bottega Veneta Yaratıcı Yönetmeni Tomas Maier tarafından yürütülüyor. Tomas Meier, o projede sanatsal yönü kuvvetli fotoğrafçılarla çalışmıştı. Ekibiyle birlikte moda reklamcılığı, hikaye anlatıcılığı ve marka iletişimi konularında ders niteliğinde kitap yaratmışlardı. Şimdi de Maier, Reflections projesi için tekrar yaratıcılığını serbest bıraktı.

Altı Kısa Hikaye = Bir Koleksiyon

Reflections’ın ilk videosunun adı Miraggio (İtalyanca serap). Video bilinen modeller Vittoria Ceretti, Aube Jolicoeur ve Janis Ancens’ı barındırıyor. Videoda sirenler otomobillerde feryat eder gibi ötüyor, otomobiller alevlerle kaplı, bir şeyler yolda çöldeymiş gibi yuvarlanıyor. Serinin özünde gizem, ince zevklilik, mimari, şehvet ve gerçeküstücülük var.

İkinci video ise 196.6 MHz. Burada da sakince yürüyen kadın modelimiz otomobile bindiğinde başka evde olan bir erkekle eş zamanlı olarak radyolarının frekanslarını ayarlıyor. Ve onlar frekansı tutturmaya başladıkça birbirlerine ulaşabiliyorlar.

Videoyu yapan Baron & Baron hiç fotoğrafçı kullanmamış. Bu yaratıcı yönetmenin isteği doğrultusunda böyle gerçekleşmiş. Ama tabii ki bu bir video olduğundan görüntü yönetmenleri varmış. Tabii ki bir sette olması gereken stilistler gibi diğer tüm kişiler de çekimlerde oradaymış. Ekip geleneksel reklamlar gibi görünmekten kaçınarak daha dinamik bir yol izlemeyi hedeflemiş. Böylece bir moda kampanyası olduğunu daha net bir şekilde vurgulayabilmiş. Altı filmlik seri, dijital ve mobil tüketim için optimize edilmiş. Geri kalan videolarınsa UtopiaRebirth ve Vertigo isimli olduğu düşünülüyor.

Gerçekten bir moda filmi olarak çok sinematik reklamlar yapmışlar. Anahtar kelimeleri görsel veriyle eşleştirmelerini sanatsal kaygılarla yaptıklarını anlıyorsunuz. Bir moda markasının beğenilme arzusunu tüm videolar taşıyor.

Görsel: YouTube