Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola’nın Döküldüğü Hoş Anlar

Coca-Cola’nın Döküldüğü Hoş Anlar

Coca-Cola “Spills” isimli kampanyasında, içeceğin yanlışlıkla yere döküldüğü mutlu anları kucaklıyor.

Coca-Cola, markayla ilgili beklenmedik insani durumları kucaklayarak yaratıcı işlere imza atıyor. Örneğin bağımsız sokak sanatçıları tarafından çizilen ve Coca-Cola resmi logosuna hiç uymayan çalışmaları sahiplenerek ses getirmişti. “Spills” başlıklı yeni kampanyasında ise içeceği yere dökmekle mutluluk arasındaki bağlantıyı vurguluyor. Örneğin sevdiğiniz biriyle karşılaştığınızda elinizdeki kola şişesini unutup ona sarılmanız olasıdır. Reklamlarda, bu gibi anlarda yere dökülen içecek için üzülmeye gerek olmadığı mesajı veriliyor.

 

“Her damlasına değer”

ABD ve Brezilya’da yayınlanan Spills; bir arkadaşla buluşma, evcil hayvanla kucaklaşma, aileyle kavuşma gibi yürek ısıtan hikayeler içeriyor. Bu hikayelerin hepsinde, içeceğin dökülmesi gayet tatmin edici bir durum olarak gösteriliyor. Genellikle kendini gösterinin yıldızı olarak gösteren marka bu defa insanlar arasındaki bağları ön plana alarak daha mütevazi bir duruş sergiliyor. Kampanya, WPP Open X ve DAVID Miami imzasını taşıyor.

Kampanyanın sloganı “Her damlasına değer” (Worth every drop). Reklam, dökülen bir içeceğin bu mutlu anlar için ödenecek küçük bir bedel olduğunun altını çiziyor ve bu sürpriz mutluluk patlamalarının hayattaki “real magic” (gerçek sihir) olduğunu hatırlatıyor.

Yaratıcı strateji ve içerikten sorumlu global başkan yardımcısı Islam ElDessouky kampanya hakkında şu açıklamayı yapmış: “Spills, zamanın bir anlığına durmuş gibi hissedildiği, içeceğin farkında olmadan bir kenara atıldığı ve kucaklaşmanın ötesinde hiçbir şeyin önemli olmadığı büyülü kucaklaşma anlarını sergiliyor.”

DAVID Miami’nin baş kreatif sorumlusu Edgard Gianesi ise şunları söylemiş: “Coca-Cola’nın gerçekte neyi temsil ettiğini yakalamayı amaçladık: O sadece bir içecek değil, aynı zamanda bağ kurmayı sağlayan anları da temsil ediyor. Spills kampanyamızda, sevdiklerimizle bir arada olmanın keyfini, dökülen bir Coca-Cola’nın bile unutulmayacak bir anıya dönüştüğü anları kutluyoruz. Her damlası bu anlara değer.”

Görsel: DAVID Miami