Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaşanmış ve Yaşanmamış O Anlar

Yaşanmış ve Yaşanmamış O Anlar

Volvo XC60 için çekilen yeni film, küçük bir kızın gelecek hayalleri üzerinden otomobilin güvenlik donanımlarını anlatıyor.

Otomobil güvenliği konusu ESP gibi, ABS gibi bol kısaltmalı, uzaktan soğuk duran teknik özelliklere sıkıştırılsa da aslında duygusal bir şekilde ele alınmayı en çok hak eden, insanın hayatına en güçlü şekilde dokunan konu çünkü bizim ve sevdiklerimizin hayati söz konusu. Güvenlik kavramını senelerdir sahiplenen Volvo için İsveçli reklam ajansı Forsman & Bodenfors tarafından yaratılan reklam filmi “Moments” da konuya tam olarak böyle bakıyor ve hayat içerisinde yaşanan ve yaşanmayan anların öneminden bahsederek Volvo XC60’ın güvenlik özelliklerini anlatıyor.

Güçlü bir sinematografi ve etkileyici bir görsel dil kullanan 3 dakikalık film; bir kız çocuğu ve annesinin konuşmasıyla başlıyor. Okulun ilk günü için evden çıkmaya hazırlanan kızı annesi rahatlatmaya çalışıyor, orada bir ömür sürecek yeni dostluklar kuracağını söylüyor. Filmin bundan sonrasında kız ve anne; gelecek hayalleri üzerine konuşurken bu konuşmalar dış sese düşüyor. Kızın okula yürüyüşü sırasında bu hayaller görüntüleniyor. Kızın kurduğu arkadaşlıklar, okuldaki eğlenceleri, gülüşleri, hatta kızın giderek büyüyüşü, mezuniyeti, yolculuğa çıkışı, aşık oluşu, kendi çocuğu oluşu… Bütün bu önemli anlar dış sesle desteklenerek bize görsel olarak sunuluyor.

Tüm bunlar, güvenlikle bilinen bir otomobil reklamında olduğumuz için sanki filmin sonunda ne olacağını biliyormuşuz gibi hissettiriyor aslında. Paralel kurguyla otomobiline binen bir genç kadının gününün gösterilmesi de “kötü bir şey olacak” hissini tetikliyor. Zaten filmin başından itibaren tekinsiz bir havası var. Eh, bunca yıldır film seyretmişliğimiz var elbet, hepimiz biliyoruz, küçük kız, otomobil, paralel kurgu neye hizmet eder. Bu hislerde haklı mıyız peki, orasını kendiniz seyredip görün diyelim ve filmin seyir zevki yüksek, güzel bir film olduğunu da belirtelim.

Gustav Johansson tarafından yönetilen film, bir ürün filmi, XC60’ın güvenlik özelliklerinin bir demosu aslında. Ama Volvo’nun dünyayı ölümlü trafik kazalarından kurtarma yolundaki vizyonuna da hizmet ediyor.

Reklamın Türkçe’si de geçtiğimiz hafta yayına girdi.

Künye:
Reklamveren: Volvo
Reklam Ajansı: Forsman & Bodenfors
Sanat Yönetmeni: Karl Risenfors, Andreas Malm
Reklam Yazarı: Gustav Johansson
Müşteri Direktörü: Anders Bothén
Müşteri Yöneticisi: Ewa Edlund
Grafik Tasarım: Martin Joelsson
Halkla İlişkiler Strateji: Bjarne Darwall
Ajans Yapımcısı: Jim Elfving
Yapım Şirketi: New Land
Yönetmen: Gustav Johansson
Görüntü Yönetmeni: Chayse Irvin: DOP
Yönetici Yapımcı: Therese Engberg

Görsel: YouTube