Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo Kullanan Tır Şoförünün Gösterişli Yaşamı

Volvo Kullanan Tır Şoförünün Gösterişli Yaşamı

Forsman & Bodenfors, Volvo Trucks için hazırladığı reklam filminde tasarruf ettiği parayla keyif içinde yaşayan bir tır şoförünü anlatıyor.

Uzun yol şoförleri işlerinden ötürü gösterişli bir hayat yaşayamazlar. Vakitlerinin çoğu yolculukta geçer, yemeklerini genellikle bir dinlenme tesisinde yer ya da yol kenarında kendileri yaparlar. Uykuları geldiğinde araçlarını kenara çekip tırlarının içinde bulunan yatakta uyurlar. Volvo Trucks, Forsman & Bodenfors tarafından hazırlanan ve The Producers prodüksiyon şirketinden Tomas Skoging’in yönettiği yeni reklam filminde Bob adlı bir uzun yol şoförünün hayatını ele alıyor. Ancak bu şoför diğerlerinden farklı olarak oldukça şatafatlı bir hayat yaşıyor.

Şoför yakıttan tasarruf ettiği parayı keyfile harcıyor

“Cash Machine” isimli reklam filmiyle Volvo Trucks kullanıcısına yakıt tasarrufu sağlayan yeni turbo bileşikli motorunu tanıtıyor. Volvo VNL Turbo Compound isimli yeni motorlar yüzde 11’e kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. Yakıttan ettiği tasarruf ile daha lüks bir hayat yaşama imkanı bulan Bob ise şık takım elbisesi ve güneş gözlükleriyle tasarruf ettiği paraları kendi zevkleri için harcıyor. Yol kenarında bulunan klasik bir restorana altın renkli tırından inip gelen Bob gösterişli bir yemek yiyor. Ardından dört kişinin kendisiyle ilgilendiği bir berbere geçiyor. Akşam olduğunda ise bovling salonunda hoşça vakit geçiriyor.

Bob tır şoförlerinin rüyasını yaşıyor

Volvo Trucks’ın yeni motoru sayesinde uzun yol şoförü o kadar tasarruf ediyor ki zor durumda kaldığın tuvalet kağıdı olarak para kullanabiliyor. Ajans yaratıcılarından Lars Elfman Volvo’nun Kuzey Amerika’daki tırlara özel yakıt tasarrufu özelliği içeren yeni motorları için tanıtım filmi istediklerini kendilerinin de rüyasını yaşayabilen bir uzun yol şoförünü yarattıklarını ifade etti.

Şık giyimli Bob’un yer aldığı 60 saniyelik reklam filmine 1967 yapımı meşhur “If I Were A Rich Man” şarkısı eşlik ediyor. Volvo Trucks tüm uzun yol şoförlerinin Bob gibi yaşamayı hak ettiklerini çünkü oldukça önemli ve yorucu bir iş yaptıklarını düşünüyor. Şirket hazırladığı reklam filmi tüm tır şoförlerine armağan ediyor.

Künye

Müşteri: Volvo Trucks
Ajans: Forsman & Bodenfors
Yaratıcılar: Kim Cramer, Lars Elfman, Björn Engström, Stefan Thomson, Mattias Berg
Tasarımcılar: Jerry Wass, Milly Björkman
Marka Strateji Uzamnı: Daniel Sjöstrand
Halka İlişkiler: Bjarne Darwall
Dijital Strateji Uzamnı: Peter Gaudiano
Hesap Yönetimi: Cilla Pegelow
Ajans Yapımcısı: Lena Sellman
Sanat Yönetmeni: Peter van Vliet
Prodüksiyon Şirketi: The Producers
Yönetmen: Tomas Skoging
Yapımcı: Mats Wolgers
DoP: Adam Frisch
Editör: Henning Mark
Post Prodüksiyon: Swiss
Ses: Plop
Medya AjansıVerizon Media

Görsel: Youtube