Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aşık Kamyonlar

Aşık Kamyonlar

Volvo Trucks, yollarda flört eden iki kamyonu konu alan "A Love Story" isimli yeni reklam filminde Volvo FH serisini tanıtıyor.

Aşk her yerde, her şekilde, en umulmadık varlıklar arasında kıvılcımlanabilir. Aşık hurdaların ve onlara kıyamayan hurdacının hikayesini anlatan Crush, beklenmedik nesneler arasında kurgulanan aşk hikayelerinin ne kadar yaratıcı ve mizahi olabileceğini göstermişti. Birazdan anlatacağım Volvo Trucks reklamı da yaratıcı, mesajını iyi ileten ve aynı zamanda da mizahı eksik etmeyen bir iş.

Bazı sahnelerde usta tır şoförleri, bazılarında ise görsel efekt sanatçıları hünerlerini konuşturdu

A Love Story başlıklı reklam filmi, yağmurlu bir günde benzin istasyonunda bekleyen ve umutsuzca eyaletler arası yola bakan bir kamyonun görüntüleriyle açılıyor. Bu kamyon oldukça sıkkın ve mutsuz görünüyor. Sonra aniden başka bir kamyon oradan geçiyor ve az önce mutsuz görünen kamypnun birden dünyası aydınlanıyor. Arka planda George Benson’ın Nothing’s Gonna Change My Love For You’su çalarken, kamyonlar yakınlaşıyor ve açık yollarda yan yana gitmeye başlıyorlar. Yolda farlarını yakıp söndürerek, hünerlerini ortaya koyarak – onları süren şoförlarin hünerleri – ve birbirlerine sürünerek daha da yakınlaşıyorlar. Kamyonları kullanan usta şoförler; Johan Brorsson ve Mikael Rosell.

volvo trucks a love story

En sonunda VFX sanatçılarından oluşan bir ekip tarafından yaratılmış olan ve romantik komedileri tiye alan sahneler yaşanmaya başlıyor. Kamyonlarımızın tekerleri yerden kesiliyor pembe bir gökyüzüne doğru havalanıyorlar. Pembe kalp şeklindeki bulutların içinden geçip tekrar yeryüzüne iniyorlar. Ardından minik bir sevişme sahnesi geliyor. Film kamyonların sahilde yan yana gün batımını izlediği bir sahneyle kapanıyor. Bu sırada “Nihayet eğlence verimlilikle buluşuyor.” mesajını da görüyoruz.

Forsman & Bodenfors tarafından hazırlanan reklam; yakıt verimliliği ve performansın artık birlikte uyum içinde çalışabileceğini, birini elde ederken diğerini kaybetmek zorunda olmadığınızı vurguluyor.

Kampanya, I-Save özellikli Volvo FH serisini tanıtıyor. I-Save, uzun yol taşımacılığı operasyonlarında, sürüş kolaylığından ödün vermeden yakıt tüketimini azaltıyor. Turbo Compound motor, I-Shift, I-See ve I-Torque da bu serideki araçların diğer özellikleri arasında. Bu reklamdaki araçlara aslında kamyon yerine tır demek bana daha doğru gelmişti ancak Volvo’nun internet sitesinde bunların kamyon olarak nitelendirildiğini gördüm.

volvo trucks a love story

volvo trucks a love story

Görsel: YouTube