Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo Trucks’ın Yeni Kamyonu Kaç Ton Ağırlık Taşıyabilir?

Volvo Trucks’ın Yeni Kamyonu Kaç Ton Ağırlık Taşıyabilir?

Dünyanın en güçlü adamı unvanının sahibi Magnus Samuelsson’la bir araya gelen dünyanın en güçlü otomatik şanzımanlı seri üretim kamyonu Volvo FH16 750, tonlarca yükü 100 metre boyunca taşımayı başardı.

Volvo Trucks, 15 Mart’ta yeni karınca vitesli I-Shift ailesi üyesi Volvo FH16 750’yi piyasaya sürdü. Dünyanın en güçlü seri üretimli kamyonlarından birinin direksiyonuna “Dünyanın En Güçlü Adamı” yarışmasında birinci olan Magnus Samuelsson geçti.

Ağır yük taşımacılığı testi için bir araya gelen ikili, Volvo FH16 750’nin 325 ton toplam katar ağırlığıyla sürüşe başlayıp devam edebilen şanzımanının gerçekten ne kadar ağırlıkla baş edebileceğini Gothenburg Roro Terminali’nde test etti.

Volvo Trucks YouTube kanalında bugün yayınlanan test videosunda, Samuelsson’a kamyon taşımacılığı alanında uzmanlaşan gazeteci Brian Weatherley eşlik etti ve karınca vitesli I-Shift fizik kurallarıyla kıyasıya rekabet eden en zorlu teste tabi tutuldu.

Otomatik şanzımanlı Volvo FH16 750, zorlu hava koşulları altında art arda kamyona bağlanan 750 tonluk kargo konteynerlerini 100 metre çekmeyi ve böylesine ağır bir yükle kalkış yapmayı başardı.

Görsel: YouTube