Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo’nun Üst Üste Binmiş Yeni Modelleriyle Destansı Kamyon Kulesi

Volvo’nun Üst Üste Binmiş Yeni Modelleriyle Destansı Kamyon Kulesi

Volvo Trucks; Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM ve Volvo FMX modellerini tanıtmak için kamyonlardan görkemli bir kule oluşturdu.

Birçok kişi Jean-Claude Van Damme’ın yer aldığı Volvo Trucks’ın 2013 yılındaki kampanyasını hatırlıyordur. İp cambazı Faith Dickey’in saate 80 km hızla giden iki Volvo Trucks arasında gerçekleştirdiği gösteri de Van Damme’ın performansı kadar etkileyiciydi. Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen bu kampanyalar YouTube üzerinden hala izleniyor ve yorumlardan da görüleceği üzere hala en iyi kampanyalar arasında olduğu söyleniyor.

Kulenin en tepesinde Volvo Trucks Başkanı Roger Aim var

İddialı ve şaşırtıcı kampanyaları ile dikkatleri çeken Volvo Trucks, The Tower isimli reklam filmiyle şaşalı kampanyalarına bir yenisini daha ekliyor. Marka, dört kamyon modelinin (Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM ve Volvo FMX) bir araya geldiği reklam filminde araçların ne kadar güçlü olduğunu göstermek ve Avrupa’da satışa çıkacak modelleri tanıtmak için ilginç bir yönteme başvuruyor. Dört kamyonu üst üste koyarak bir kule oluşturuyor. En tepede de Volvo Trucks Başkanı Roger Aim bulunuyor.

Kamyon kulesinin hazırlanışı 1 ay sürdü

Forsman & Bodenfors tarafından yaratılan kampanyada üst üste istiflenmiş kamyonlar 15 metre yüksekliğe ulaşırken dört kamyonun toplam ağırlığı 58 bin ton olarak belirtiliyor.

Filmin çekimi 2019’un sonlarına doğru Volvo’nun merkezi olan İsveç’in Göteborg şehrinde gerçekleştirildi. Kamera arkası videosunda bilgi veren Volvo Trucks mühendislerinden Markus Wikström 4 kamyonluk kulenin hazırlanma sürecine de değiniyor. Volvo FMX modelinin diğer tüm kamyonları taşıyabilecek güce sahip olduğunu vurgularken Volvo Dynamic Steering teknolojisinin öneminden bahsediyor. Wikström, tasarımı hazırlamanın ve kamyon kulesini inşat etmenin yaklaşık bir ay sürdüğü bilgisini de veriyor. Geriye bu görkemli kuleyi hareket ettirecek en alttaki Volvo FMX modelini sürecek kişi kalıyor. Volvo Trucks Başkanı Roger Aim’in en tepede yer aldığı bu kuleyi yürütme görevi Bodil Alexandersson’a veriliyor.

Künye

Müşteri: Volvo Trucks
Ajans: Forsman & Bodenfors
Müşteri Direktörü: Cilla Pegelow
Hesap Yöneticisi: Ann Spennare Bengtsson
Müşteri Yöneticisi: Britta Nilsson
Sanat Yönetmeni: Mattias Berg, Jose]in Roxeheim
Metin Yazarı: Olle Langseth, Hampus Elfström
Tasarım: Jerry Wass
Planlama: Daniel Sjöstrand
Ajans Yapımcısı: Lena Sellman
PR Ajansı: Verizon, TMK
Prodüksiyon Şirketi: Bacon
Post Prodüksiyon: Bacon X
Müzik: Vangelis – Conquest of Paradise
Prodüksiyon Şirketi: Bacon
Yönetmen: Andreas Nilsson
İdari Yapımcı: Samuel Cantor
DOP: Jakob Ihre
Editör: Peter Brandt
Ses Tasarım: Adrian Aurelius
VFX:BaconX
Renklendirme: BaconX

Görsel: Twitter